A crackerbread diéta

A Crackerbread, az alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú teljes kiőrlésű sütőtök a kulcsa a népszerű új étrendnek, az F-Factor Dietnek. Az F-Factor diéta egy kiegyensúlyozott, alacsony kalóriatartalmú étrend, amely gyümölcsökre, zöldségekre, sovány fehérjékre és magas rosttartalmú szénhidrátokra, valamint magas rosttartalmú kekszekre támaszkodik. A Crackerbreads egy súlycsökkentési terv kiegészítése és segíthet a célsúly elérésében.

Jellemzők

A Crackerbreads nagy mennyiségű szálat vagy növényi alapú ételeket tartalmaz, amelyeket a szervezet nem képes elnyelni. Az F-Factor étrendben naponta nyolc crackerbreadot eszik, valamint más magas rosttartalmú ételeket, például rostban gazdag gabonát, gyümölcsöt és zöldséget. A teljes szálbevitel jelentősen meghaladja a Nemzeti Tudományos Akadémia Intézetének napi 21-38 g-os ajánlását, korától és nemétől függően.

Funkció

A rost magas szintje folyamatosan érzi magát, ömlesztve az étkezéshez, anélkül, hogy jelentős kalóriát adna hozzá. A skandináv GG Crackers kifejezetten az étrendre vonatkoztatva mindössze 12 kalóriát tartalmaz, de 5 g rostot. A rostok fokozott szintje segít elkerülni a túlfogyasztást és csökkenteni az étkezés közben. A magas rosttartalmú ételek szintén megnövelt rágást igényelnek, és lelassíthatják az ételeket, ösztönözve arra, hogy abbahagyja a teljes érzést.

Jelentőség

Az F-Factor diéta széles körben tartalmaz élelmiszereket, beleértve a gyümölcs, zöldség, sovány fehérje és az alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékeket. Az étrend tartalmaz egy bevezető fázist, korlátozott szénhidrátokkal, a crackerbletteken kívül, fokozatosan visszanyeri a teljes szemcsi szénhidrátot és egy fenntartási fázist. A kalóriák meglehetősen alacsonyak, különösen az étkezés első szakaszában, de a magas rosttartalmú szintek csökkenthetik az éhínség és kellemetlenség érzéseit.

Előnyök

A magas rosttartalmú diéta nem csak a súlyszabályozást kínálja. A fokozott szálbevitel normalizálja a bélmozgásokat, fenntartja a bél egészségét, csökkenti a koleszterinszintet és segít a vércukor változásának szabályozásában, a Mayo Clinic szerint. Az F-Factor diéta minden élelmiszercsoportból származó ételeket tartalmaz, és megfelel az Amerikai Szívszövetség által ajánlott egészséges étrendnek.

Figyelem

Talán azt tapasztalja, hogy gáz és puffadás tapasztalható, mivel növeli a magas rosttartalmú ételek fogyasztását, mint a crackerbreads. Az F-Factor diéta különböző ételeket tesz lehetővé, de megköveteli, hogy a crackerbreadeket továbbra is fogyasztsa. Különböző finomságokat adhat a monotónia csökkentéséhez, és vonzóbbá teheti a nyers kekszeket. Bár ez a táplálkozás a legtöbb ember számára alkalmas, forduljon egészségügyi szolgáltatójához, mielőtt jelentős étrendi változásokat hozna, különösen ha ingerlékeny bél szindrómával, Crohn-betegséggel vagy más olyan állapotokkal jár, amelyek befolyásolják az intesztinális egészséget.