A kaliforniai étrend

Dr. Connie Guttersen, regisztrált dietetikus, létrehozta a kaliforniai étrendet, vagy a Sonoma diétát. Dr. Guttersen a diétát a part menti kaliforniai életmódra alapozta, egyszerű és ízletes összetevőket elegyítve, hasonlóan a mediterrán étrendhez. A kaliforniai diéta mindössze 10 nap alatt megígéri egy trimmer derékot, és lehetővé teszi, hogy különféle ételeket fogyasszon, de szigorú adagméretekben. Az étrend megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

Hullám 1

A kaliforniai étkezés első szakaszában a fogyásra koncentrál. Ez az időszak, az úgynevezett 1. hullám, 10 napig tart, és a cukor- és fehérlisztfüggőség csökkentésére összpontosít. A reggeli 25 százalékos gabonát és 75 százalékos fehérjét, vagy gabonát és tejmennyiséget tartalmaz. A reggeli táblának 18 hüvelyk átmérőjűnek kell lennie. Az ebédnek 60 százalékos zöldséget kell tartalmaznia 40 százalékkal. Vacsora 20 százalék gabona, 30 százalék fehérje és 50 százalék zöldség. Ebéd és vacsora lemezek kell 23 inch átmérőjű.

Hullám 2

Ebben a fázisban a fogyás fenntartására összpontosít. A 2. hullám néhány hétig néhány hónapig tart, amíg eléred a célsúlyodat. Továbbra is fogy, de lassabb ütemben. Több ételt vezet be a diéta, de még mindig fenntartja az egészséges életmódot. A reggeli ugyanaz marad, mint az 1. hullámban. Ebédre és vacsorára enni 25 százalék fehérjetartalmú tejterméket, 25 százalék gyümölcsöt, 25 százalék zöldséget és 25 százalékos gabonát. A gyümölcsökkel és tejtermékekkel együtt kis mennyiségben is hozzáadhat bort és csokoládét.

Hullám 3

A 3. hullám a karbantartási fázis, miután elérte a célsúlyt. Az elmúlt két fázisban az egészségesebb alternatívákkal helyettesítetted a rossz étkezési szokásokat. A cél az utolsó fázisban az, hogy továbbra is egészséges enni. Habár elkezdheted néhány elkényeztetést a menübe, például desszertek és rágcsálnivalók, továbbra is kisebb részeket tartasz és ugyanazokat az alapvető arányokat enni, mint az előző szakaszban.

Tizenkét Power Foods

A kaliforniai táplálkozás szerint hozzá kell adnia a napi tizenkét tápanyagot naponta. Ezek az ételek olyan zöldségeket tartalmaznak, mint a paradicsom, a paprika, a brokkoli és a spenót. A gyümölcsök, mint az áfonya, a citrusfélék, a szőlő és a szamóca a lista része. A tápanyagok közé tartoznak a mandulák, a bab, a teljes szemek és az olívaolaj is. Próbálja meg ezeket az ételeket a diétájába beépíteni, amennyire csak lehetséges, hogy fogyjon. A könyv, az “Az új Sonoma diéta”, recepteket, étrendeket és minta menüt kínál.