A legjobb cipő azoknak a gyerekeknek, akik megtanulnak járni

A szakértők egyetértenek abban, hogy a legjobb cipők az új gyalogosok számára egyáltalán nem cipő. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a mezítlábas járás lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy lábujjaikat használják, hogy megragadják a talajt, miközben stabilitást nyernek a sarokjukkal. Ezek a mozgások fokozzák a gyalogláshoz használt izmok fejlődését. Miközben kicsi a meztelen lábakkal járva sétálhat a ház körül, fontos, hogy egészségügyi és biztonsági okokból otthonában cipőt viseljen. A legjobb cipő azoknak a gyermekeknek, akik megtanulnak járni, olyan jellemzőket kínálnak, amelyek utánozzák a mezítlábas sétálgatás érzését.

Szép és porózus

A legjobb cipők az új túrázók számára kísérteties helyet biztosítanak, különösen a lábujj területén. A toe gyengédség és a bőrpír a rosszul illeszkedő cipő jele. Kerülje el a műanyagot, a gumit és a műbőröt, mivel ezek az anyagok hő és nedvességet csapnak le. Ehelyett válasszon cipőt felsőrésszel, amelyek készülnek áteresztő anyagok, mint a vászon, ruha vagy bőr.

Rugalmas és könnyű

Válassza ki a cipőjét, amely a gyermeke lábának természetes gyalogos mozgásához igazodik. Az AAP olyan cipőket ajánl, amelyek közepes láb stabilitást, párnázott sarkakat és mellső rugalmasságot kínálnak, lehetővé téve a lábujjak oldalról oldalra és felfelé és lefelé mozgását. A könnyű cipő csökkenti a gyermek energiaszintjét, miközben megtanul járni.

Lapos és csúszásmentes

Kerülje az emelt sarkú cipőket, mert nem támogatja a megfelelő ív kialakulását. A csúszós talpakat is el kell kerülni. A gumiabroncsokat vagy a kompozíciós talpokat válasszuk ki, amelyek bordázott vagy hornyolt a vontatáshoz és a stabilitáshoz.