A legjobb fehérje a főiskolai sportolók számára

A képzésben részt vevő főiskolai sportolók – különösen az izmok építése, mint a labdarúgás vagy a lövészek a pályán – többet igényelnek a fehérje ajánlott napi adagolásánál. A nonathlete 0,8 gramm fehérjét fogyaszt minden testsúly kilogrammonként. A Vanderbilt Nutrition Clinics azt ajánlja, hogy a sportolók 1,2-1,8 g fehérjét fogyasztanak minden egyes testtömeg-kilogrammonként. Bár a protein shake fogyasztása népszerűvé vált az izomépítésre törekvő sportolók körében, a táplálékkutatók úgy vélik, hogy a főiskolai sportolók egy kiegyensúlyozott étrenden keresztül kapják meg a szükséges extra fehérjét.

A fehérje táplálkozási szerepe

A fehérje felépíti és javítja az izmokat. Energiát biztosít, ha szénhidrátok nem állnak rendelkezésre. A fehérje segít a sportolóknak abban, hogy megőrizzék vérüket, megtartsák hormonjaikat és megvédjék a betegségeket az immunrendszer gazdagításával. A nem elegendő fehérjét fogyasztó férfi sportolók hajhullást szenvedhetnek. A fehérjehiányban szenvedő nők amenorrhoea alakulhatnak ki.

Természetes étrend Vs. Protein Shakes, aminosav-kiegészítők

A Vanderbilt Nutrition Clinic megjegyzi, hogy a szervezet az élelmiszerből és a fehérje-kiegészítőkből származó proteint ugyanúgy kezeli. Az élelmiszer a legegyszerűbb, leghatékonyabb és legkedvezőbb fehérjeforrás. A sportolók úgy vélik, hogy az extra fehérjefogyasztás gyorsabb izomnövekedést eredményez, de a szervezet feleslegessé teszi a felesleges fehérjét az energia számára, vagy zsírként tárolja. A túlzott fehérjét fogyasztó sportolók szintén kiszámíthatják a kiszáradást. Egy kiegyensúlyozott étrendre kell támaszkodniuk a testük táplálására, nem pedig a magas fehérjetartalmú diétákra, a fehérje-rázásokra és az aminosav-kiegészítőkre. A kiegyensúlyozott táplálkozás 60% szénhidrátban gazdag élelmiszer, 15-20% élelmiszer mérsékelt fehérje és 20-25% alacsony zsírtartalmú élelmiszer. Az energiasávok praktikus edzés utáni lehetőségek.

Hús, baromfi és hal

A kanadai szalonna egy szelíd reggeli hús. A török ​​és a tonhal szendvicsek jól működnek ebédre és rágcsálnivalókra. 3 oz. A tonhal kínálata 25 g fehérjét és csupán 111 kalóriát tartalmaz. Grillezett csirke vagy hal népszerű az edzőasztalokon. A 3 oz-os, bőr nélküli csirkemell 26 gramm fehérjét tartalmaz, 150 kalóriával, szemben a 21 gramm fehérjével, 214 kalóriával a sovány marhahúsra. A 3 oz-os lazac 23 gramm fehérjét tartalmaz, 157 kalóriával.

Tojás és Tejtermékek

A sportolók kedvelik a sovány tejet az egész zsírtartalmú tejet használva, a reggeli előtt, és italként ebédre és vacsorára történő felhasználásra granolával vagy gabonával. Egy tojásfehérje 3,5 g fehérjét tartalmaz, mindössze 17 kalóriával. Az egész tojás 6 g fehérjét, de 80 kalóriát tartalmaz.

A jó reggeli lehetőség mogyoróvaj egy bagel vagy angol muffin. A mogyoróvaj szintén jó fehérje forrása a könnyű edzés utáni harapnivalóknak, amikor a szervezet fehérjét keres. A dió gyümölcsökkel vagy gabonafélékkel keverhető fehérje hozzáadására.

A babas burritos ebéd esetén jó forrás a fehérjék számára. Tehát a chili vagy a fekete bab zöldségekkel és rizsekkel, valamint a frissen készített babokkal.

Mogyoróvaj és egyéb diófélék

Bab és tofu