A legjobb kamilla, hogy adhd-ot adjanak gyermekeknek

A figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességben szenvedő gyermekek, vagy az ADHD, legalább két különböző környezetben jelzik a figyelmetlenséget és a zavartalanítást. Az ADHD nem egyszerűen képtelen figyelni az iskolában. A mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve az ADHD-t figyelemfelhívásként és hiperaktivitásként írja le az executive diszfunkcióval együtt. Az agy végrehajtó rendszere, amely lehetővé teszi számos magasabb szintű funkciót, beleértve a stratégia kialakulását, a munkamemóriát és a feldolgozási sebességet. Tekintettel arra, hogy az ADHD jelentős hatással van a gyermek életére, a tudósok mindig természetes módon, például teával keresnek segítséget. A táplálékkiegészítők kiegészítése előtt a szülőknek konzultálniuk kell gyermeke gyermekorvosával.

Kamilla tea

A kamilla tea hosszú múltra tekint vissza a gyógyulási tulajdonságokra. A legszebb virágok közül, ahonnan a teából származik, a Nílus folyó völgyében találhatók meg Egyiptomban. A kamillára termő virág a margarétacsalád része, és egy bisabolol nevű vegyületet tartalmaz, amelynek általános gyulladáscsökkentő és antiirritív tulajdonságai vannak. A kamilla tea történelmi gyógyászati ​​felhasználása magában foglalja az álmatlanság, a gyomorpanaszok és a szorongás kezelését. Bár nem tartalmaz koffeint vagy egyéb stimulánsokat, mint a többi hagyományos ADHD-terápiát, a tudósok megvizsgálják a tea használatát a betegségben szenvedő egyénekben.

Kamillaolaj és hangulat

Az ADHD egyik fontos szempontja a kapcsolódó hangulati problémák, beleértve az ingerlékenységet és a negatív hangulati állapotokat. Egy 1992-ben végzett klasszikus tanulmányban az Egyesült Királyságban a tudósok tesztelték a kamillaolaj és a placebo közötti hangulat hatását. A “British Journal of Medical Psychology” című könyvében megjelent képzeletbeli tanulmányában megkérdezték a tantárgyakat, hogy a különböző pozitív és negatív kifejezésekre és képekre reagáljanak az olajoknak való kitettség után. Az eredmények azt mutatták, hogy a kamilla olajnak kitett csoport jobb hangulatállapotot és pozitívabb kapcsolatokat mutatott, ami azt sugallja, hogy az olaj befolyásolhatja a hangulatot.

Kamilla és szorongás

A szorongás gyakran társul az ADHD-vel, mivel a gyermekek a figyelmetlenséggel küzdenek, aggódnak az iskolai és a társadalmi kapcsolatok miatt. A 2009-ben végzett vizsgálat a kamilla felhasználását vizsgálta a szorongás kezelésében. A Philadelphiában dolgozó kutatók olyan csoportokat kezeltek, akik enyhe vagy közepesen súlyos szorongással kezelték kamilla kivonatot vagy placebót. Eredményeik, amelyeket a “Journal of Clinical Psychopharmacology” című kiadványban közöltek, kimutatták, hogy a kamilla csoport mérsékelt javulást mutat a szorongásos szintekben. Az alapul szolgáló szorongás kezelésénél a tea segíthet az ADHD gyermekeknél.

Kamilla és a gyerekek

A 2011 júliusi kiadvány idején nincsenek meggyőző tanulmányok a kamilla felhasználásáról a gyermekkori ADHD kezelésében. A kutatások szerint azonban a kamilla nyugtató tulajdonságokkal és a hangulat javításával járhat. Mivel az ADHD gyakran összefügg a szorongással és a negatív hangulatállapotokkal, a tea hasznos lehet ezeken a területeken. A táplálékkiegészítők kiegészítése előtt a szülőknek konzultálniuk kell gyermeke gyermekorvosával.