A legjobb szálas por székrekedéshez

A székrekedés el tudja indítani a hashajtók sarokboltját. Ha helyesen veszi be, a szálas kiegészítők ugyanolyan hasznosak, mint a hashajtók. A laxatives függőséget okozhat, ha elég gyakran támaszkodik rájuk. A szálas porok egy sokkal természetes lehetőség, hogy a testtel együtt dolgozzanak a szabályosság érdekében. Olyan sok márkával, amelyek közül választhat, fontos, hogy olvassa el a szálas porok címkéjét, hogy megtalálja az Önnek megfelelő keveréket.

Oldható szál

Az oldható rost a belekben lévő vízzel keveredik, és segít eltávolítani a szervezetből származó toxinokat és koleszterint. Míg az oldható szál lassítja az emésztést a gyomrában, segíthet a dolgok mozgatásában máshol. Guargumi, xantángumi, béta-glükánok, aribinóz és pektin az oldható rostok példái. Ezek gélszerű anyagot képeznek a GI-traktusban. Psyllium husk és hemicellulóz a szálas porok közös összetevői. Ezek mind oldható, mind oldhatatlan tulajdonságokkal rendelkeznek.

Oldhatatlan szál

Az oldhatatlan rost nem emészthető, csak átmegy a rendszeren, és nagy mennyiséget ad hozzá a széklethez. Annak ellenére, hogy nem pontosan lebomlik, az oldhatatlan rostok még mindig fontosak a szabályosság szempontjából, mert a gasztrointesztinális traktusban lévő extra térfogat a perisztaltikát vagy a belekben való mozgást váltja ki. Ez a mozgás az, ami arra ösztönzi a testedet, hogy bélmozgást végezzen. A zab búza és a búzakorpa oldhatatlan rostok, valamint a cellulóz, a lignin és a kitin. Keresse meg a szálas porokat, amelyek mind az oldható, mind az oldhatatlan rostokat a legjobb eredmény érdekében kapják.

Víz és rost

A szálaknak lazító hatásuk van, mindenképpen megfelelő mennyiségű folyadékot kell inni. Anélkül, hogy elegendő víz lenne, a rostok ellenkező hatást gyakorolhatnak, és ténylegesen elzárják a beleteket. Legalább egy csésze vizet kapjon minden egyes szálaspor adagolásához. Egyes márkák lehetővé teszik, hogy a port közvetlenül a vízbe keverje, ami segít abban, hogy ne feledje növelni a vízbevitelét. Száloptikumok szedésénél vegye fel az ivóvíz mennyiségét a nap folyamán.

Túl sok Fiber

A magas rosttartalmú élelmiszerek közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonák, a lencsék, a gyümölcsök és a zöldségek. Ha az élelmiszer természetesen magas a rostokban, akkor általában oldható és oldhatatlan formákat is tartalmaz. Az étrend megfelelő rostjának megszerzése nemcsak a szabályosságot segíti elő, hanem csökkenti a koleszterinszintet, segít az egészséges testsúly fenntartásában és javítja a glükóz toleranciát. Ezen előnyök mellett a rost csökkenti bizonyos vitaminok és ásványi anyagok, például vas és kalcium felszívódását. Egyes gyógyszerek hatása csökkenthető a magas rostfelvétel mellett is. Ha száloptikumokat szed, beszéljen orvosával vagy regisztrált dietetikusával a kiegészítők időzítéséről, hogy elkerülje az egyéb fontos tápanyagok felszívódását.