A szív-érrendszeri egészség és állóképesség kapcsolatát

Az endurance gyakorlatok javítják az Ön képességét a testmozgás viszonylag hosszú ideig tartó fenntartására. A maraton futók egyike az állóképes sportolóknak, fejlesztik készségeiket az optimális teljesítmény érdekében hosszú időn keresztül. Mivel a kitartás gyakorlása jellemzően felgyorsítja a pulzusszámot és a légzést, a kifejezést a szív és érrendszeri gyakorlat is felcserélhetővé teszi.

Aerobic vs. Anaerob Exercise

Az állóképességi gyakorlatok megkövetelik, hogy teste aerob körülmények között dolgozik, oxigént használva, hogy energiát termeljen a mozgásra. Az aerob tevékenység során a mozgás intenzitását korlátozza az a sebesség, amellyel a szervezet képes oxigént inni és használni. Ennek eredményeképpen az aerob aktivitás kevésbé erőteljes, mint az anaerob aktivitás, amely az oxigén nélkül glükózból energiát eredményez. Az aerob tevékenység ideális az állóképesség javítására, mivel viszonylag hosszú ideig fenntarthatja azt. Összehasonlításképpen, az anaerob gyakorlat csak viszonylag rövid szakadásra van mód, mivel az anaerob módszer az energiatermeléssel gyorsan elárasztja az izmokat tejsavval, ami lehetetlenné teszi az intenzív erőfeszítést hosszabb ideig.

A kardiovaszkuláris rendszerre gyakorolt ​​hatások

Ha részt vesz a kitartásban, a kardiovaszkuláris rendszernek keményebben kell dolgoznia ahhoz, hogy az oxigént, a tápanyagokat és a hormonokat gyorsabban szállíthassa. A szíve gyorsabban ver, és nagyobb vérmennyiséget szivattyúz minden ütemmel. A szívvel való keményebb munkával a test gyorsabban vért szerezhet a tüdőbe, oxigénezheti, majd gyorsabban el tudja látni az izmaidat. Emellett az anyagcsere folyamatok felgyorsulnak, ami gyorsabb tápanyagszállítást igényel.

Előnyök

A rendszeres állóképesség javítja a cardiovascularis rendszer funkcionális kapacitását, ami alacsonyabb pihentetési pulzust eredményez, és gyorsabb visszatérést ad a normális pulzus után a testmozgáshoz. Rendszeres kitartás gyakorlása révén az izmaid erősödnek, ahogy zsírt éget, ami javítja az izmok / zsírok arányát. A testzsír alacsonyabb aránya segít az anyagcseréjének hatékonyabb működésében, gyorsítva a jövőbeni testmozgás súlycsökkenési hatásait. Ezenkívül a kardiovaszkuláris rendszer javulása alacsonyabb kockázattal jár a szívbetegségek és egyéb krónikus betegségek szempontjából.

tippek

Ha kezdő vagy, fokozatosan kell lazítani a kitartás gyakorlatába, kezdve a viszonylag alacsony intenzitású edzéssel. A teljes előnyök kihasználásához győződjön meg róla, hogy minden munkamenet legalább 10 percig tart. Célja, hogy legalább hetente 150 percet mérsékelt intenzitással, vagy hetente 75 percig erőteljesebb intenzitással gyakoroljon. Ha nem szokott a rendszeres testmozgáshoz, forduljon orvosához, mielőtt új rutinot kezdene. Ha közös problémák merülnek fel, választhatnak az alacsony igénybevételű edzésformákhoz, például a gyalogláshoz, a kerékpározáshoz vagy az úszáshoz.