A táplálkozás a kukoricacsírákban

A kukorica tortilla zsetonokat, amelyeket gyakran szolgálnak a mexikói étel előételének, tipikusan csak három összetevőből készülnek: kukorica, növényi olaj és só. Ennek eredményeképpen a kukoricaszemek tápanyagai alapvetően az olajban és a kukoricában találhatóak. Az olaj egészséges zsírokat és E-vitamint biztosít, míg a kukorica biztosít szálat, ásványi anyagokat és B vitamint.

2 oz. A kukorica tortilla zsetonok körülbelül 14 db-os adagot tartalmaz, 280 kalóriát tartalmaz. Ezeknek a kalóriáknak valamivel több mint fele származik a 38,4 g szénhidrátból minden adagban. Háromféle szénhidrát létezik: cukor, rost és keményítő. A kukoricacsírák szénhidrátjai elsősorban keményítők, amelyekből 34,3 g van. A kukoricacsokoládé alacsony a cukor, kevesebb, mint 1 g adagonként és rostban. Az egy adag csipke 2,7 g szálat tartalmaz, ami a felnőttek napi 10% -át jelenti. A sütemények ¼ csésze sózva növelik a rosttartalmat 4,7 g-ra, ami az ajánlott mennyiség 17 százaléka.

Egy adag kukoricacsirke 12,3 g zsírt tartalmaz, amely a 280 kalóriából 111-et tartalmaz. Mivel a kukoricaszemeket általában olajban sütik, ennek a zsírnak többsége telítetlen zsír – egészségesebb alternatíva a telített zsírhoz, ami eltömítheti az artériáit. Egy adag kukoricaforgács csak 1,4 g telített zsírt tartalmaz. Mint minden növényi élelmiszer, a kukoricacsirkék nem tartalmaznak koleszterint.

A kukoricacsírák kalóriájának kevesebb mint 10 százaléka fehérjéből származik. Egy adag 4,1 g, amely a 280 kalóriából 16-ot tartalmaz. Ez a 4,1 g fehérje a felnőttek napi ajánlott mennyiségének kevesebb mint 10% -át biztosítja. Ha ételeket eszik ½ csésze frissen fogyasztott babával, akkor növelni fogja a fehérjetartalmat 10,6 g / adagonként, ami 23% -a a nők számára ajánlott mennyiségnek és 19% a férfiaknak.

Bár sózva van, a kukoricacsírák viszonylag alacsonyak a nátriumban. Egy adag 160 mg-ot tartalmaz, ami az egészséges felnőttek napi maximális ajánlott mennyiségének (2300 mg) 7% -a. Az idősebb felnőttek és a szívbetegek esetében a bevitelüket 1500 mg-ra kell korlátozniuk, így egy adag kukoricaforgács biztosítja napi maximális mennyiségük 11% -át. Szárnyas kukoricacsirkék állnak rendelkezésre, és adagonként kevesebb mint 10 mg nátriumot tartalmaznak.

Bár nem tartalmaznak nagy mennyiségű vitamint vagy ásványi anyagot, a kukoricacsirkék kis mennyiségű különféle alapvető tápanyagokat biztosítanak. Egy adag csipke az ajánlott foszfor mennyiségének 18% -át és az ajánlott mangán mennyiségének 10% -át biztosítja, melyek mindegyike alapvető nyomelemek. Az egyik adag a B-6 vitamin ajánlott mennyiségének 10 százalékát és az E-vitamin 11 százalékát is tartalmazza.

Kalóriák és szénhidrátok

Zsír

Fehérje

Nátrium

Vitaminok és ásványi anyagok