A tej és a búzacsíra közötti különbség

A búzacsíra vagy a porított tejsavó keverésével növelheti a kedvenc sütött termékek, finompék, rázkódás vagy főételek táplálását. A búzacsíra a búzamag belső csírájából származik, míg a tejsavó tejtermékeket, például joghurtot vagy sajtot előkészítő folyadék marad. Mindkettő sűrű a tápanyagokkal, bár különbözik az általuk kínált típusokban.

Az édes szárított tejsavó 2 evőkanálnyi adagja, a leggyakoribb tejsavópor, 53 kalóriát tartalmaz. Mindössze 1,4 ilyen kalória származik a tejsavó 0,16 gramm telített, többszörösen telítetlen és egyszeresen telítetlen zsírokból. A búzacsíra 61 kalóriát tartalmaz minden 2 evőkanálban, 1,6 gramm zsírt tartalmaz. Ez sokkal zsírosabb, mint a tejsavó, de a búzacsíra zsírjainak nagy része – körülbelül 1 gramm – szív egészséges többszörösen telítetlen zsír.

A búzacsíra körülbelül 5,3 gramm fehérjét tartalmaz 2 evőkanálnyi adagonként, a tejsavó kevesebb, mint 2 gramm. A különbség az, hogy a tejsavó fehérje teljes: tartalmaz minden olyan aminosavat, amelyre szervezetének szüksége van, hogy sejtes szöveteket és fehérjealapú vegyületeket, például enzimeket hozzanak létre. A búzacsíra, mint a legtöbb növényi élelmiszer, hiányzik ezek közül az esszenciális aminosavakból, ami hiányos fehérjeforrás.

A Whey 11 gramm szénhidrátot tartalmaz minden 2 evőkanál. Mindezek a szénhidrátok laktóz, az egyszerű cukor dominál a tejtermékekben. A 8,3 gramm adagonként a búzacsíra kevesebb szénhidrátot tartalmaz, de közel 25 százalék az étkezési rost. Ez az összeg a javasolt napi bevitel 7% -át teszi ki a 19-30 éves nők esetében, és csaknem 6% -át teszi ki az azonos korú férfiak esetében.

A búzacsíra vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele. Add hozzá 2 evőkanál búzacsíra reggelizett sört, és megkapja a tiamin, fólia, foszfor és cink 20% -át, amire szüksége van a napra, és a mangán 100% -a. A tejsavópor B vitaminokat és foszfort is tartalmaz, de kisebb koncentrációban. Ez azonban jobb kalciumforrás, 119 mg / 2 evőkanál, a felnőtt napi szükségletének csaknem 12% -a.

A tejsavó alacsonyabb a zsírban

“Tejsavó” jobb a fehérje számára

Válassza a búzacsíra a szálakhoz

Növelje a mikrotápanyagokat