Az energia-kiegészítők és zsírégető tabletták hátrányai

Energia-kiegészítők és zsírégető tabletták hasznosak lehetnek a fitness céljainak és erőfeszítéseinek a testösszetétel javítása érdekében, de mellékhatásokat is okozhatnak. Számos olyan összetevő, amelyek elősegítik a megnövekedett energiatartalmat és ösztönzik a zsírégetést, ismert mellékhatásokról van szó, és egyes összetevőket esetleg nem végeztek megfelelő kutatásban, mivel az FDA nem követeli meg a gyártók számára, hogy a kiegészítők biztonságosak legyenek, mielőtt eladná őket.

Energia-kiegészítők és zsírégető tabletták hányingert okozhatnak, mivel sokan tartalmaznak koffeint és zöldtea kivonatot, amelyek mindegyike hányingert okozhat. A Maryland Egyetem Orvosi Központja elmagyarázza, hogy a túl sok koffein fogyasztása koffein túladagolást is okozhat, ami gyomor diszkomfortot és hányást okozhat.

Az energia kiegészítők és zsírégető tabletták egy másik közös összetevője a yohimbine, amely stimuláns, amely növelheti az anyagcserét és fokozza a kalóriaégetést. Bár a yohimbine előnyös lehet, emelkedett vérnyomást is okozhat. A koffein szintén növelheti a vérnyomását, ezért vigyázzon, ha energia kiegészítőket vagy zsírégető tablettákat vesz be, amelyek mindkét összetevőt tartalmazzák.

Sok stimulánsmentes zsírégető tablettának egy közös összetevője a konjugált linolsav vagy a transzzsír egyik típusa. Bár egyes kutatások azt sugallják, hogy a CLA segíthet csökkenteni a testzsír százalékát, a “PLoS One” 2010. márciusi számában közzétett tanulmány szerint a CLA, mint más transzzsírokhoz hasonlóan, növelheti az LDL szintjét, vagy rossz, koleszterint és Csökkentse HDL szintjét, vagy jó, koleszterint.

A yohimbine és a koffein szédülést okozhat. A koffein is vizelethajtó, ami azt jelenti, hogy dehidratálhat, ami a szédülés másik lehetséges oka.

Az energia kiegészítők és a diétás tabletták gyakran tartalmaznak guarana-t, a növényi összetevőt, amely koffeint tartalmaz. Ez az összetevő hasmenést okozhat, a zöld tea kiegészítők és a koffein szintén növeli a mellékhatás valószínűségét.

Hányinger és hányás

Fokozott vérnyomás

Káros hatások a koleszterinszintre

Szédülés

Hasmenés