Az ivóvíz italok hátrányai

Energiaitalok forgalmazása azt állítja, hogy növelni fogja az energiát. A különféle energiaitalok különböző összetevőket tartalmaznak, és ezek az elsődleges hátrányok ezeknek az italoknak. Míg az energiaitalok egyes márkái valóban energiát nyújthatnak Önnek, tudva az ilyen italok hátrányairól és veszélyeiről azt kerthessék, hogy alternatív megoldást találjon arra, hogy energizálja magát.

Cukor

Az energiaitalok többsége cukrot tartalmaz, amely az egyik legelterjedtebb összetevő az energia növelésére. Ezek az energiaitalok rövid energiát nyújthatnak, de nem tart sokáig. Rendszeresen fogyasztó energiaitalok okozhat, hogy inni egy egészségtelen mennyiségű cukrot is. “A New York Times” szerint a gyermekek megvásárolhatják az energiaitalok egyes márkáit, amelyek miatt egészségtelen mennyiségű cukrot is fogyasztanak. A túl sok cukor fogyasztása egészségtelen súlygyarapodáshoz vezethet.

Koffein

Az energiaitalok egy másik népszerű összetevője a koffein, mert energiát kelthet. John Hopkins Medicine beszámol arról, hogy az energiaitalok megdöbbentő mennyiségű koffeint tartalmazhatnak, némelyek akár 14 kannában is. A koffein tartalom nem mindig szerepel az összetevők címkéjén, így sokkal többet fogyasztanál, mint gondolná. Túl sok koffein rendszeresen okozhat ingerlékenységet, idegességet, alvászavarokat, fokozott vérnyomást és gyors szívverést, a MedlinePlus.com megjegyzi.

Alkohol

Bizonyos energiaitalok alkoholt tartalmaznak, és az összes energiaital alkoholokkal kombinálható. Ha napi energiatartalmú italokat fogyaszthat, az alkohollal való fogyasztás csökkentheti a termelékenységet, és komolyabb veszélyt jelenthet, ha gépeket és gépeket vezet, vagy dolgozik. Az “ausztrál családi orvos” 2011. márciusi számában végzett felülvizsgálat megállapítja, hogy az alkoholfogyasztással járó alkoholos italok lelassíthatják az intoxikáció érzését, ami súlyosabb alkoholfogyasztáshoz vezethet, és növelheti az alkohollal kapcsolatos sérülések kockázatát. Az alkohollal rendelkező energiaitalok különös aggodalomra adnak okot azoknak a gyermekeknek, akik még akkor is megvásárolhatják őket, ha alul vannak, “jelentette be a The New York Times.

Egyéb hozzávalók

Az energiaitalok számos márkája tartalmaz olyan vitaminokat és gyógynövényeket, amelyekről úgy gondolják, hogy növelik az energiaszintet. Ezek többsége szabályozott és emberi fogyasztásra biztonságosnak tekinthető. A probléma, jegyzi meg Dr. Manny Alvarez, a Fox News orvos tudósítója, hogy a gyógynövények és vitaminok koffeinnel való összekeverésének hatása ismeretlen. Az Élelmiszer- és Gyógyszeradminisztráció nem követeli meg, hogy a koffein tartalmat fel legyen tüntetve a címkéken, ezért többet fogyaszthat, mint ami a többi összetevőnél biztonságosnak tekinthető.