C-vitamin a cisztás akne miatt

A cisztás akne, a legsúlyosabb akne, fájdalmas, gennyes torkú cisztákat hagyhat az arcodon és a testeden. Ha egyedül hagyjuk őket, természetesen nem lehet opció. Az over-the-counter gyógyszerek, vényköteles kenőcsök és gyógyszerek, valamint a lézerterápiák gyakran használják kezelésére cisztás akne. A C-vitamin hatékony módja lehet a cisztás akne szenvedésének megkönnyítésére.

Cisztás pattanás

A cisztás akne akne vulgaris néven is ismert. Az akne súlyos formái csomóknak és cisztáknak minősülnek. Az akneciszták töltöttek, és átmérője legalább 5 milliméter, az Acne.org szerint. Míg a cisztás akne csúnya és fájdalmas lehet, a sérüléseket egyedül kell hagyni. A pattanás elváltozásainak kiválasztása hegesedéshez, fájdalmas gyulladáshoz és mélyebb fertőzéshez vezethet. A bőrgyógyász gyakran alkalmazhat egy kortizon injekciót, amely segít csökkenteni a cisztás aknával járó duzzanatot, fájdalmat és hegesedést.

C-vitamin és cisztás akne

A C-vitamin – vagy az aszkorbinsav – egy erős antioxidáns, amely elősegíti az immunrendszer egészségét. A C-vitamin elősegíti a szövetek gyógyulását, növekedését és javítását a szervezetben, a “Vitamin könyv” szerint. A C-vitamin szintén szükséges a kollagén termelésében, ami segít új bőr kialakításában, hegek szöveteinek kialakításában, valamint véredények és inak kialakulásában. A C-vitamin antioxidáns tulajdonságai segítenek a bőr regenerációjában. A C-vitamin segít megvédeni a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól, ahogy gyógyul.

C-vitamin források

Számos mód van arra, hogy a C-vitamint segítsünk tisztázni és megakadályozni a cisztás akne kialakulását. A C-vitamin megtalálható számos élelmiszerben, amelyet naponta fogyaszt. A narancs, a squash, a narancslé, a paradicsom, a burgonya, a spenót, a káposzta, a paprika, a zöldpaprika, a brokkoli és a karfiol mind a C-vitamin forrása. C-vitamin is megtalálható a dúsított termékekben – például a gabonafélékben. C-vitamint is kaphat kiegészítéssel.

szempontok

Kérjen tanácsot a bőrgyógyásztól, mielőtt elkezdené a cisztás pattanások C-vitamint. A bőrgyógyász segíthet meghatározni a legjobb kezelést és a C-vitamin megfelelő dózisát a cisztás akne miatt. Az Országos Egészségügyi Intézmények azt jelzik, hogy serdülő fiúk – 14-18 évesek – napi 75 mg-ot fogyasztanak, és a serdülőkorúak naponta 65 mg-ot fogyasztanak. A 19. életévüket betöltött férfiaknak napi 90 milligrammot kell fogyasztaniuk, és a nőknek napi 75 milligrammot kell fogyasztaniuk.