Fáradt étkezés után terhesség alatt

A terhesség ideje alatt nagy valószínűséggel fáradtnak érzi magát – bár ez a fáradtság különösen érezhető lehet étvágya után, különösen a terhesség első és harmadik trimeszterében. Ha fáradtságot tapasztal az evés után, akkor néhány dolgot megtehet a tünetek elkerülésére vagy kezelésére.

A terhesség alatt a fáradtság nagyon gyakori, különösen az első és a harmadik trimeszterben. Heidi Murkoff és Sharon Mazel könyvében: “Mit várhatsz, mikor várakozol?” Magyarázza el, hogy a hormonok a korai terhességben hibásak, és a növekvő baba súlya később fáradtságot okoz. Mivel a bél felé irányítja a vért – és távol tartja a többi szervet – evés után gyakran több fáradtságot észlel az étkezés után.

Egy másik ok, amiért annyira gyakori, hogy fáradtnak érzi magát, miután eszel, amíg terhes vagy, hogy az emésztőrendszerben jelentős változások tapasztalhatók. Egyszerre lassabban dolgozik, és általában több vért igényel. Ezek a változások segítenek megkönnyíteni az összes tápanyag kinyerését az ételeidről, magyarázza dr. Miriam Stoppard “Fogamzás, terhesség és születés” című könyvében. Megértése arról, hogy az emésztőrendszer megváltozik a terhesség alatt, segíthet vele dolgozni, és elkerülheti az étkezéshez kapcsolódó fáradtságot.

Van néhány dolog, amit megtehet annak érdekében, hogy megakadályozza vagy csökkentse étkezés utáni fáradtságát. Próbáljon kisételeket vagy snackeket fogyaszthat a nap folyamán, nem pedig csupán néhány nagyobb ételt. Ez segít megőrizni az emésztőrendszer rendszeres működését, és csökkenteni fogja a hatalmas véráramlást a bélben, amely nagy étvágyat követ és rendkívüli fáradtsághoz vezethet. A vércukorszint fenntartásához megpróbálhatja az étkezési fehérjét és a szénhidrátot is.

Ha megpróbálta beállítani a táplálkozási szokásait, és még mindig azt tapasztalja, hogy nagyon fáradt az étkezés után, vigye egy cue-ot a terhes testéből és pihenjen. Dr. Stoppard figyelmeztet arra, hogy a legegyszerűbb, ha étkezés után nem fekszünk le, különösen a harmadik trimeszterben, mivel ez gyomorégést okozhat. Lehet azonban ülni és felállítani a lábadat, vagy felhúzhatod magad az ágyban párnákkal, és szunyókálhatsz. A pihentetés sokszor fontos a terhesség ideje alatt, és néha a fáradtság nem más, mint arra utaló jel, hogy alvásra van szükség.

Terhesség fáradtság

Emésztőrendszer

Élelmiszerekkel kapcsolatos stratégiák

Egyéb stratégiák