Fog citrucel segíteni nekem fogyni?

A Citrucel célja, hogy biztonságosan enyhítse a székrekedés és az irritábilis bél szindróma tüneteit. A Citrucel helytelen használata a súlycsökkenés miatt az Országos Étkezési Zavarszövetség szerint problémákat okozhat. Ha csökkenteni szeretné, beszélje meg orvosával az étrend és a testmozgás tervét, amely az Ön egyedi igényeihez igazodik.

Támogatás a székrekedéshez

A Citrucel vagy a meticellulóz egy ömlesztett formájú hashajtó, amely por alakú és kapszulákban készül. Az ömlesztett formájú hashajtók vizet vonnak be a gyomor-bélrendszerbe, így a széklet puha és könnyű áthaladni. A Citrucel általában nem szokványos, ezért a székrekedés enyhítésére és a rendszeres, egészséges bélrendszer fenntartására használják.

Nincs Magic Solution

A hashajtók használata a fogyás szempontjából hatástalan és potenciálisan veszélyes. Az emberek gyakran a laksatívokat vesznek el azzal a téves elképzeléssel, hogy a gyógyszer rohamozik az emésztőrendszeren keresztül, megakadályozva a zsír és a kalória felszívódását. Valójában a NEDA kifejti, hogy a laxatives a vastagbélben dolgozik, miután a tápanyagok már felszívódtak a vékonybélben. Minden olyan súly, amelyet elveszíthet a hashajtók bevétele miatt, a vízsúly, amelyet vissza fog nyerni, ha abbahagyja a használatukat.

Citrucel kockázatok

Habár a Citrucel egyike a tamer laksatívoknak, még mindig van mellékhatása. A metil-cellulóz gyakori reakciói közé tartoznak a gáz, puffadás, hasi görcsök, hasmenés és émelygés. Ritka, de súlyos mellékhatások közé tartoznak a hányás, a nyelési nehézség és a hasi fájdalom gyengülése.