Jóga helyzetben, hogy megkönnyítse a fájdalmas puffadás és a gáz

A vérzés és a gáz okozhat zsíros ételeket, hosszú távú stresszt, dohányzást, IBS-t vagy az élelmiszer-intoleranciát. Habár az életmód megváltoztatása hosszú távú megkönnyebbüléshez szükséges lehet, néhány jóga póz különösen hatásos a fájdalmas puffadás és a gáz azonnali enyhítésére. Ezek a pózok elősegítik a perisztaltikát, amely a test természetes folyamatát jelenti az étellel és a gázzal szemben az izom összehúzódásával és relaxációjával. Rendszeresen elvégezhetők, javíthatják az egészséges emésztési egészséget.

Üljön kényelmesen a padlón. Hajlítsa meg a jobb lábát és keresztezi a bal felett. Helyezze jobb sarokját a lehető legközelebb a bal csípőjéhez. Győződjön meg róla, hogy mindkét sitz csont még mindig a padlón fekszik. Hajlítsa bal lábát a jobb csípőjéhez, hogy a bal sarka a lehető legközelebb legyen a csípőhöz. Helyezze a bal könyökét a jobb lábára, és fordítsa jobbra a testét. Tartsa 10 másodpercig, és ismételje meg a bal oldalon.

Állj lökhárító helyzetben, bal lábad előre és jobb lábával hátra, és a sarokoddal felfelé. Győződjön meg róla, hogy a lábak között van egy csípő szélessége, amely segít egyensúlyban. Helyezze mindkét tenyerét, és fordítsa jobb könyökét a bal térdre. Próbáld felfelé mozgatni a tekinteted, és ne felejtsd el, ha találod ezt túlságosan nehéz helyzetbe hozni, akkor a térdet a földre helyezheted. Tartsa 10 másodpercig, és ismételje meg a másik oldalon.

Feküdj a hátadon, kezeid lefelé. Helyezze karjait a csípője alá, és mozdítsa fel a lábad és a lábad felfelé, amíg át nem mozdulnak a fejeden. Ha kényelmes, pihentesse a lábát a földön. Győződjön meg arról, hogy testének súlya a vállán van, nem a nyakán. Tartsa 10 másodpercig, és lassan engedje fel.

Feküdj a gyomrában, karjaidat az oldalad és álld fel a földön. Hajlítsa a térdét, és elérje a karját, hogy megragadja a bokáját. Tartsd meg a bokádat, és lazítsd meg a lábad. Hagyja hátra a vállát, és a gerincét. Rock előre-hátra, gyengéden masszírozza a hasát.

Ülő csavart

Álló Twist

Váll állvány

Boat Pose