K-vitamin a szárított babban és borsóban

A szárított bab és a borsó egészséges ételek, amelyek kulcsfontosságú tápanyagokat szolgáltatnak, mint például a rost, a fehérje, a vas és a B-vitaminok. A bab és a borsó is alacsony a zsírban, nem is beszélve az alacsony költségű. Ez a két táplálék jó K-vitamin forrása is, amely nem olyan jól ismert, mint a kalcium és a C-vitamin, de ugyanúgy elengedhetetlen az egészséges táplálkozási terv részeként.

K 101-vitamin

A K-vitamin kulcsszerepet játszik a véredvezésben. A Maryland-i Egyetem Orvosi Központja szerint ez a zsíroldható vitamin a csontok egészségének megőrzésére is alkalmas. Amellett, hogy megkapja a K-vitamint az étrendből, újrahasznosítja a K-vitamint, a Linus Pauling Intézet beszámol. Más szóval, a szervezet ugyanazt a K-vitamint használja többször, mielőtt már nem hasznos a vérrögképződésben és a csontok egészségében. A felnőtt nőknek arra kell törekedniük, hogy napi étrendjükben 90 mikrogramm K-vitamint tartalmazzanak, míg a férfiaknak napi 120 mikrogrammot kell fogyasztaniuk.

Bab és K-vitamin

Bár valószínűleg nem eszik szárított babot, számos fajta jó K-vitamin forrása, és a tápanyag nagyrészt megmarad a bab elkészítése után. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma nem tartalmazza a szárított babra vonatkozó táplálkozási információkat, mert nem ilyen módon fogyasztják. A főzött bab K-vitamin értékeinek ismerete tehát értékesebb információ. Egy csésze zöldbab például 52,5 mikrogramm K vitamint tartalmaz. Ez az ajánlott napi érték 58% -a a nőknek és 44% -a az ajánlott napi értéknek a férfiaknak. A Mung-ok tartalmazzák 34,3 mikrogramm csészénként, szójabab, 33 mikrogramm csészénként, és vese bab, 14,9 mikrogramm csészénként. A lóbab és a pinto bab szintén kis mennyiségű K vitamint kínál.

Borsó és K-vitamin

A borsó még jobb K-vitamin forrás, mint a bab. Egy csésze konzerv zöldborsó 62,6 mikrogramm K vitamint kínál. Ez a nők ajánlott napi értékének 70% -a, a férfiak ajánlott napi értékének 52% -a. Egy csésze fagyasztott zöldborsó 48,3 mikrogramm K-vitamint tartalmaz, és egy csésze friss zöldborsó 40 mikrogrammot tartalmaz. Egy csésze főtt borsó 9,8 mikrogramm K vitamint biztosít.

Tippek a borsó és bab hozzáadása a táplálkozásodra

A szárított bab gyakran olcsóbb, mint a konzervdobozos változatok, így takarékos módon hozzáadhatják a tápláló ételt étkezésükhöz. A babot egy éjszakán át áztassa, majd párolja, amíg puha, fűszerezi őket, bármit is kíván. Egyebekként a babot töltse, vagy töltsön ki egy egész búzas pita zsebét a fűszerezett babral és a tetejét alacsony zsírtartalmú sajtokkal, paradicsommal és fekete olajbogyóval. A bors ízeket, textúrát és táplálékot ad hozzá egy séfnek vagy egy cézár saláta számára, vagy pedig párolt és evésként használható, mint a grillezett hús kíséretében.