Mely gyümölcsök és zöldségek lehetnek a cukorbetegek enni?

A cukorbetegek szinte mindenféle gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztanak. A gyümölcsöket és a zöldségeket olyan tápanyagokkal töltötte be, amelyek a testet simán tartják. De magas a szénhidrátban is, ami növeli a vércukorszintet, ezért a cukorbetegeknek óvatosnak kell lenniük. Egyes gyümölcsök és zöldségek több tápanyagot kínálnak, mint mások, még akkor is, ha ugyanakkora szénhidrátok vannak ugyanannyi mennyiségben. Sok cukorbetegségnek más feltételei vannak, amelyek korlátozzák a gyümölcsöket és a zöldségeket, amelyeket enni lehet.

Cukorbetegség

Ha cukorbetegsége van, szoros figyelemmel kell kísérnie a szénhidrátok mennyiségét. Az American Diabetes Association 45-60 gramm táplálékot tartalmaz – a szénhidrátokat, amelyeket az Ön étrendjébe fel kell venni. Ez a széles körű lehet személyenként, az anyagcseréjétől és a tevékenység szintjétől függően. A gyümölcsök és a zöldségek elsősorban egyszerű és összetett szénhidrátokből állnak. Bár a szénhidrátok nélkülözhetetlen táplálék a szervezet számára, túl sok szénhidrát fogyasztása súlygyarapodáshoz és magas vércukorszinthez vezethet a céltartományban.

Gyümölcsök

A gyümölcsök sok olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek a jó agy és a test egészségéhez szükségesek. A gyümölcsök egyszerű szénhidrátok, és túl sok vagy a rossz nemesedés gyorsan emeli a vércukorszintet, és súlygyarapodáshoz is vezet. Ugyanannyi ananász és almás étkezés nagyon eltérő hatással lehet. Az alma alacsony a glikémiás indexen, és lassabban emeli a vércukorszintjét. Az ananász magas glikémiás gyümölcs, ami a vércukorszint gyors növekedését okozza.

Zöldségek

A zöld leveles zöldségek különösen egészségesek az Ön számára, akár cukorbetegek, akár nem. A spenót, a káposzta és a petrezselyem a szervezetéhez szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele, míg a szénhidrátok viszonylag alacsonyak. A piros, sárga és narancssárga zöldségek – például a paprika, a squash és a sárgarépa – szintén magas táplálékban vannak, míg a szénhidrátok alacsonyak. Bár az édesburgonya jobb választás, mint a fehérburgonya, mindkettő keményítő. Az American Diabetes Association keményítõ zöldséget tartalmaz a teljes gabonaszategóriában a növényi kategória helyett.

Super Foods

A főtt paradicsom, az articsóka és a szamóca jó példája a gyümölcsöknek és zöldségeknek, amelyek számos különböző egészségügyi előnyben részesítik a cukorbetegeket. Antioxidánsokként ezek az ételek – valamint áfonya, áfonya és acai bogyók – védik a szervezetet a szabad gyökök ellen. A kutatások azt mutatják, hogy ezek az élelmiszerek szintén elősegítik a rákos megbetegedések kialakulását. Az egészségügyi szakemberek azt mondják, hogy a lencse és a chia magvak hozzáadása az étrendjéhez megakadályozhatja az Alzheimer-kór kialakulását. Összességében a zöldségfélékben, gyümölcsökben, teljes gabonákban és sovány fehérjében gazdag diéta egészséges választás a cukorbetegek számára.

Kísérő feltételek

A cukorbetegek gyakran kísérő körülményekkel rendelkeznek, amelyek korlátozzák a gyümölcsöket és a zöldségeket étrendjükben. Az alultáplált pajzsmirigy által okozott hypothyreosis lelassítja az anyagcserét és néha golyóképződéshez vezet. Bizonyos ételek – a brokkoli, a kelbimbó, a karfiol – ismert, hogy befolyásolják a pajzsmirigyhormonok felvételét. Sok cukorbetegnek is magas koleszterinszintje van, és távol kell tartania a magas zsírtartalmú ételektől, mint például a sült burgonyát vagy az almás pite-t, annak ellenére, hogy ezek a gyümölcsök és zöldségek egyedül táplálkoznak.