Mely kiegészítők segítenek meggyógyítani a törött bokát?

A csonttörések, amint az orvosok beállítják és rögzítik őket, 6-12 héten belül meggyógyulnak, az amerikai ortopédiai sebészek weblapja szerint. Ha jól táplálkozik, a tested hatékonyan végzi el a gyógyító funkciót. Ha úgy gondolja, hogy a táplálék hiányzik bizonyos tápanyagokban, bizonyos kiegészítők segíthetnek a folyamatban. Az étrend vagy kiegészítők azonban soha nem helyettesítik a megfelelő orvosi ellátást. A kezeletlen törés végleges deformitáshoz és fogyatékossághoz vezethet.

Boka sérülések

A bokád három csontból áll. A ligamentek rögzítik a sípcsont és a fibula alapjait, az alsó lábat, a talusodat, a lapos csontot a lábad tetején. A törött bokának az összes csontot vagy bármelyikét érintheti, amely általában károsítja a szalagokat. A törött csont törésnek nevezik, függetlenül attól, hogy ez egy repedés vagy egy teljes szünet, az amerikai ortopédiai sebészek akadémiája szerint.

Kiegészítők a csontok egészségéért

A szervezetnek szüksége van a kalciumra, hogy meggyógyítsa a csontokat. Az American Journal of Clinical Nutrition 2007-ben megjegyezte, hogy az iparosodott államokban élő felnőttek hajlamosak a kalcium hiányára. Azt is tanácsolták, hogy a D-vitamin elengedhetetlen a kalcium felszívódásához, különben a kalcium, amelyet fogyaszt, elpazarol. Adja hozzá mind a kalciumot, mind a D-vitamint az étrendjéhez, hogy maximalizálja a csontok egészségét, az American Journal of Clinical Nutrition szerint.

Gyulladásos kiegészítők

A csontjai véredényeket tartalmaznak, amelyek sérülést okoznak a törés körül. A szövetek vérvesztése duzzanatot és fájdalmas gyulladást okoz. A sérült szalagok további gyulladást okoznak. A Maryland Egyetem szerint az omega-3 zsírsavak segíthetnek a gyulladás csökkentésében. A honlap azt is hozzáteszi, hogy az omega-3 zsírsavak hozzájárulhatnak a kalcium felszívódásához is, habár ennek a hatásnak a kutatása kevésbé világos, mint a Maryland Medical Center.

A sebek kezelésére szolgáló kiegészítők

A sérülést kétféle módon lehet összekulcsolni a törött bokával. A kezdeti sérülés elég súlyos lehet ahhoz, hogy megtörje a bőrt. Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy belső sebészeti beavatkozás szükséges a csont javításához és visszaállításához. Mivel a csontok különösen hajlamosak a fertőzésekre, minden sérülés veszélyt jelent a gyógyulásra. Mind a C-vitamin, mind a cink alapvető fontosságú a szervezet sebgyógyító folyamatainak segítésére.

szempontok

Számos tényező befolyásolja, hogy a törött boka gyorsan gyógyul. Ezek a tényezők magukban foglalják az életkorát, az általános egészségi állapotát és a táplálkozást, függetlenül attól, hogy Ön dohányos vagy cukorbeteg, és hogy vényköteles gyógyszereket szed. Értesítse orvosát a sérülés helyén fellépő pirosságról, hőérzésről vagy további duzzanatról, valamint a fájdalom jellegében bekövetkező változásokról.