Mi a d-ribóz élelmiszerforrásai?

A D-ribóz, amelyet általában ribóznak neveznek, egyfajta egyszerű cukor. Bizonyos genetikai anyagok egyik legfontosabb összetevője, és része a riboflavinnak, vagy a B-2-vitaminnak, amelyet a szervezet energiát termel. A ribóz nem fontos tápanyag, mert a szervezet gyártja, de számos növényi és állati eredetű élelmiszerben megtalálható. Célja az 1,1-1,3 milligramm napi bevitelre.

Fehérjeforrások

A vörös hús, baromfi, hal és dió a riboflavin vagy a ribóz minőségi forrása. Három uncia pörkölt, könnyű hús csirke 0,08 milligramm riboflavint tartalmaz, ugyanannyi sötét húsos csirke 0,16 milligrammot tartalmaz. Három uncia marhahús 0,15 milligrammot, míg 3 uncia lazac 0,13 milligramm B-2 vitamint tartalmaz. 1 dkg mandula 0,29 milligramm riboflavint tartalmaz, Ezek az ételek tartalmaznak fehérjét, egyéb B-vitaminokat, cinket, vasat, magnéziumot és E-vitamint is. Elegendő a sovány húsok fogyasztására, és hetente 8 uncia halat fogyasztanak. Szívbetegség kockázatát.

Tojás és Tejtermékek

A tej és tojás a riboflavin kiváló forrása. Egy csésze sovány tej 0,45 milligramm riboflavint tartalmaz, és egy nagy, forralt tojás 0,26 milligramm tápanyagot tartalmaz. Egy gramm cheddar sajt 0,11 milligrammot tartalmaz ez a vitamin. A tojások és tejtermékek szintén kalciumot, káliumot, D-vitamint és fehérjét büszkélkedhetnek. Ezek a tápanyagok hozzájárulnak az egészséges csonttömeghez és az alacsony vérnyomáshoz. Választani az alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejet és sajtot. Más lehetőségek magasak a zsírban és a koleszterinben, ami növelheti a rossz koleszterinszintet és hozzájárul a szívbetegséghez.

Zöldségek

Bizonyos zöldségek adnak neked egy adag ribóz vagy riboflavin. Egy fél csésze spenót tart 0,21 milligrammot, hat spears spárga 0,13 milligramm és 1/2 csésze brokkoli 0,10 milligramm. A zöldségek kiváló kálium-, rost-, folsav-, valamint A- és C-vitaminforrást is tartalmaznak, sült spárgát vagy brokkolt, tésztát dobálnak, vagy étvágyat adnak, szendvicsekhez és levesekhez spenótot adnak, vagy a három és a Adjunk hozzá egy omletthez egy energizing dózisú ribóz számára a nap kezdetéhez.

Grain Foods

Az Egyesült Államokban az élelmiszeripari vállalatok gazdagítják a búzalisztet és a kenyeret riboflavinnal. A Linus Pauling Intézet szerint 1 csésze búza puffasztott gabona 0,22 milligramm riboflavint tartalmaz, míg egy szelet egész búza kenyér 0,06 milligrammot tartalmaz. Egy darab fehér kenyér 0,09 milligramm riboflavint tartalmaz. A teljes szemcsen lévő diétás rost azonban megakadályozhatja a székrekedés, a koleszterinszint csökkentését és a szívbetegségek, az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.