Mi a damiana a nőknél?

A Damiana a közép-amerikai régi májak idejéből származik, és ma állítólag stimuláló és tonikus hatásaival folytatja. A nőket inkább állítják a damiana, mint a férfiak, különösen akkor, ha hosszabb ideig használják, mondja a HERBS2000.com. Nincs elég tudományos információ annak megerősítésére, hogy a damiana hatékonysága bármilyen felhasználási területre vonatkozott. Forduljon egészségügyi szolgáltatójához, mielőtt a damiana gyógyszert alkalmazna.

A Damiana herba de la pastora, a mexikói damiana és az öreg női seprű is ismert. A Herbs2000.com szerint a damiana levelei gyógynövényként fogyaszthatók, vagy füstöltek, mint a dohány. A Damiana tinktúra vagy tabletta formájában is felhasználható. A tablettákat vagy kapszulákat általában napi háromszor 400-800 mg dózisban alkalmazzák, és a tinktúrát általában naponta háromszor 2-3 ml-es dózisban alkalmazzák.

Az alternatív gyógyászat egyik támogatója szerint a damiana fokozott energiát termel, szexuális ingerlést és enyhíti a nők menstruációs problémáit. A Damiana-t olyan nők is használják, akik úgy gondolják, hogy vissza tudják állítani az orgazmus elérésének képességét. A Wisdom.com szerint a damiana hasznos lehet az asztma, enyhe depresszió, szorongás és idegesség enyhítésére. Más feltételezett felhasználások közé tartozik az emésztés javítása és a székrekedés kezelése.

Nincsenek tudományos tanulmányok megerősítették a damiana kedvező egészségügyi hatásait. Gyógynövényként való értékét folyamatosan megkérdőjelezték, és az emberi szervezetben nem lehet élettani hatása, jegyzi meg Herbs2000.com.

A damiana használatáról nem jelentettek mellékhatásokat. A Damiana biztonságos lehet, ha alkalmanként és mérsékelt mennyiségben használják. Nagy mennyiségű damiana azonban álmatlanságot, fejfájást és májkárosodást okozhat.

Azonosítás és adagolás

felhasználások

Hatékonyság

szempontok