Mi a damiana ital?

A Damiana olyan növény, amely jól növekszik a forró, nedves éghajlaton, Baja California államban, Mexikóban. Több mexikói gyártó használja a növényt, hogy damiana liquor, egy édes, gyógynövényes alkoholtartalmú ital, amely pletykák szerint erős afrodiziákum. A Damiana szeszes ital önmagában is fogyasztható, vagy vegyes italok összetevőjeként használható fel.

Történelmi felhasználás

A damiana növény hagyományait hagyományosan Mexikóban gyógyászati ​​célokra használják számos betegség kezelésére, beleértve az asztmát, a fejfájást és a depressziót. A Damiana liquort először a Guaycura indiánok készítették Mexikóban, és a vallásos szertartások során használták. Az ősi legenda szerint a damiana likőrjét a Guayacara végül tiltotta erős afrodiziákum-ereje miatt. Mexikó egyes részein egy esküvői hagyomány magába foglalja az új menyasszony számára egy üveg damiana-likort, amely ajándékként szolgál a termékenység ösztönzésére.

Aroma

A Damiana likőr édes, lágyszárú ízű. A könnyű íz a damiana növény finom fűszernövényeit tükrözi. A damiana italok egyes márkái édesebbek, mint mások. A kis tételes gyártók hajlamosak arra, hogy a damiana ital kevésbé édes legyen, és többet tartalmaz az eredeti damiana íztől, amely finom és fás ízű.

Termelés

A damiana szeszesital készítéséhez a termelők a damiana növények leveleit és szárait gyűlik össze, míg a növények virágoznak. A leveleket és a szárakat szárítják, és alkohollal kombinálják, hogy a liquiust damiana ízzel töltsék be.

felhasználások

Sokan egyenesen italozzák a damiana italokat vacsora utáni italként. Vannak, akik élvezik a damiana ital használatát, hogy margaritákat készítsenek. A damiana margaritát tequilával, friss lime-gyümölcslével és damiana szeszes italokkal keverik össze sok jéggel ellátott injekciós keverőben. A Damiana szeszesital sok ital receptben felhasználható a narancs ízesítésű ital kiváltására.

Előnyök

Az 1919-ben közzétett “The American Materia Medica” szerint a damiana története széles körben elismert, mint a nemi impotencia gyógyítása Mexikóban és az Egyesült Államokban. Ezért a legnagyobb damiana italgyártó az italt üvegpalackokban értékesíti. Meztelen terhes nők alakja, hasonlóan a jól ismert termékenység istennőszobrokhoz.