Mi a dieter teája?

A Dieter teája sok különböző márkájú italra utal, mint a gyógynövényes diétás tea, a diétás ital, a szuper diétás tea vagy hasonló változatok. A cím alatt található név alatt általában egy címke jelzi, hogy az ital gyógynövényt nyújt a tisztítás elősegítésére. Ezek a dieter teák elsősorban hashajtók, és az általuk tartalmazott hashajtó súlyos mellékhatásokat okozhat, például a kálium kimerítése és a vastagbélben lévő izmok befolyásolása.

Dieter Tea Alapjai

A Dieter-teák összetevőjeként lehet zöld vagy fekete tea, de a legtöbbjük nem tartalmaz valódi teát, inkább gyógynövényből készült. A több márkájú címkék szerint ezek a teák tisztítják a szervezetből származó toxinokat, amelyek a súlycsökkentő erőfeszítéseket támogatják. De az ilyen állításokat nem támasztják alá bizonyítékokkal, jelentette NYU Langone Medical Center. Címkék gyakran emlékeztetőkre emlékeztetnek, hogy a fogyás a kalória korlátozásától és a rendszeres testmozgástól függ. Néhányan még egy minta menüvel vagy egészséges étrend-ajánlással is találkoznak. Azt is észre fogod venni, hogy a címke arra figyelmeztet, hogy gondosan kövesse az utasításokat. Ez azért van, mert sok diétás teás egy közös összetevőből áll – senna – ami erős hashajtó.

Laxativ hatás

A Senna stimuláló hashajtó, ami azt jelenti, hogy az izom izmozását stimulálja a bélben, és összehúzza a székletet. Ha túl hosszú szennyt használ, akkor a bélizomzat elveszítheti a normális hangszínt, és nem tud önállóan dolgozni, jelentette be a FamilyDoctor.org. Néhány diéta tea márkája jelentette a szenna mennyiségét egy teáscsészében vagy kiszolgálásban, de sokan egyszerűen felsorolják az összetevőkből, így nem fogják tudni, hogy mennyi a csésze teát. Senna görcsöket, hasi fájdalmat, hasmenést és alacsony káliumszintet okozhat. Ne használjon szenna-t, ha gyomor-bélrendszeri problémái vannak, például a Crohn-betegség. A terhesség vagy szoptatás előtt forduljon orvosához, mielőtt használná, javasolja a Drugs.com.

Herbal Hozzávalók

Kevés, ha van ilyen, a dieter teáiból származó összetevők súlycsökkentő eszközök. A gyógynövények rövid listája tartalmazza a malac gyökerét, az édesgyökér gyökerét, a krizantémot, a hibiszkuszot, a szentjánoskenyér növényt és az ízesítőket, mint például a fahéj, a narancshéj és a fűhagyma. Miközben ezeket az összetevőket a hagyományos kínai orvoslásban használják, a legtöbb nem kapcsolódik súlycsökkenéshez. Például a krizantémot hagyományosan a láz, a magas vérnyomás és a mellkasi fájdalom kezelésére használják, míg az édesgyökér a nyálkahártya kiáramlására szolgál. A Columbia Egyetem megjegyzi, hogy a diétás teák egyes összetevőit étvágycsökkentőként hirdetik, ám a jelenlegi bizonyítékok nem támasztják alá hatékonyságukat.

Várakozások és kockázatok

A laxatívok nem segítenek a fogyásban. Néhány fontot elfedhet, de ez a vízveszteségnek köszönhető, melyet akkor kaphat vissza, ha ismét eszel vagy inni. A Senna-alapú italok nem segítenek csökkenteni a kalóriafogyasztást, mert az élelmiszer elnyeli a vékonybélben, és a szenna nem aktív, amíg el nem éri a vastagbelet, jelentette a Drugs.com. Az ilyen teákban lévő gyógynövények nem járulhatnak hozzá a fogyáshoz, de még mindig aktív összetevők. Csak egy példa, az édesgyökér gyulladásgátló és antibakteriális képességei lehetnek. Bármilyen bioaktív hatású növény is okozhat mellékhatásokat, vagy zavarhatja a gyógyszereket.