Mi a fekete dátumok előnyei?

Dátum gyümölcsök, úgynevezett dátum pálmák, mert ezek a gyümölcs a pálmafa, jönnek egy sor szín, az aranybarna a fekete. A Medjool a fekete dátumok leggyakoribb fajtája. Ez a fajta gazdag íze, nagyméretű és bársonyos, fekete-barna színe. Az eladott, szárított, fekete füstölt napok meg lehetnek fogyasztani, vagy szirupokká lehet tenni, vagy saláta és egyéb ételeket kiegészítve. Gazdag antioxidáns és táplálkozási tartalmuk egészséges táplálékkiegészítést biztosít.

Gyümölcsbevitel és szál

A napok segíthetnek a napi 1 / 2-2 csésze napi 1/2 csésze napi gyümölcs bevitelének eléréséhez, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A szárított fajta egyetlen adagja vagy 1/2 csésze körülbelül öt időpont. Míg a dátumok nagy kalóriatartalmúak, 332/1-es csésze adagonként, gazdag rostanyagban is vannak, 8 gramm adagonként. A szál csökkenti a székrekedés és a hasmenés esélyét, és hosszabb ideig is jobban érezheti magát. A legtöbb amerikai nem fogyasztja a javasolt 20-35 grammot. A dátumok egyetlen adagja az ajánlás 23-40 százalékát biztosítja.

Antioxidáns tartalom

A dátumok természetesen gazdag antioxidánsokban, amelyek antocianinokat, karotinoidokat és fenolokat tartalmaznak, bár az összegek a dátum változatosságától függenek. De minden friss és szárított dátum antioxidánsokban gazdag, a “Journal of Agricultural and Food Chemistry” című 2005. évi számában közzétett tanulmány szerint. Ugyanez a tanulmány azt is megállapította, hogy a friss dátumok magasabb antioxidáns tartalmúak voltak, mint a szárított időpontok. Az antioxidánsok megvédik a szervezet sejtjeit a toxinok és a szabadgyökök által okozott károktól.

Káliumban gazdag

A 1/2-csésze kiszáradt adagok 835 milligramm káliumot tartalmaznak, ami az ásványi anyag napi bevitelének csaknem 18% -át teszi ki. A kálium olyan alapvető tápanyag, amely segíti a szervezetet a szénhidrátok fogyasztásában, valamint a fehérjék és az izmok létrehozásában. Az egészséges testmozgásra is szükség van, és rendszeres elektromos tevékenységet folytat a szívében. Az Amerikai Szívszövetség szerint a kálium segít fellazítani a véredényeket, és ösztönözheti a felesleges nátrium felszabadulását a rendszerből, segítve a test nátriumszintjének ellenőrzését.

Niacinben gazdag

A szárított napok 1/2-csésze adagja 1,9 milligramm niacint tartalmaz, vagyis 10,5 százalék és 13,6 százalék az ajánlott étkezési támogatás. A Niacin, más néven B-3-vitamin is fontos tápanyag, és mint a B-vitamin-csoport tagja, segíti a szénhidrátok glükózzá alakulását, ami energiát biztosít a tested számára. Segít továbbá a haj, a bőr, a szem, a máj és az idegrendszer egészségének megőrzésében. Ezenkívül a niacint arra használják, hogy bizonyos hormonokat hozzon létre a szervezetben, és szükséges a vérkeringéshez.