Mi a gyermekek számára magas iq?

Minden jó szülő a legjobbat akarja a gyermeke számára, beleértve az oktatási dúsítás lehetőségét is. A tanulási játéktól a nyelvtanfolyamokig számos eszköz igényli a gyermek IQ-pontszámának emelését. De mit jelentenek az IQ-eredmények? Hacsak nem tudja, hogyan értékelheti gyermeke pontszámát, előfordulhat, hogy nem érti teljes mértékben az ő szükségleteit vagy lehetőségeit.

Azonosítás: IQ teszt

Dr. Jonathan Plucker, az Indiana Egyetem szerint az IQ teszt a modern formában először 1905-ben jelent meg a fejlődő fogyatékkal élő személyek azonosításának egyik módjaként. A modern IQ-tesztek szabványosított kérdéseket tartalmaznak, amelyekben elfogadható válaszok listája szerepel. A kérdések helyes megválaszolása alapján a teszt becslést ad a gyermek tanulási képességéről. A Tehetséges Gyermekek Országos Szövetsége megjegyzi, hogy az egyéni IQ-teszteket egy engedélyezett szakembernek, például pszichológusnak kell adnia. Javasolják a Wechsler Intelligence Scale for Children, harmadik kiadás vagy a Stanford Binet Intelligence Test negyedik kiadását.

A gyermek IQ-pontszámának értelmezése

A Tehetséges Gyermekek Országos Szövetsége szerint a 90 és 110 közötti pontszám megfelel a népesség 50. százalékos arányának – vagyis átlagos pontszámnak. A legmagasabb szint, amely a lakosság 2-3 százalékát teszi ki, 130-nál magasabb. Nagy valóban kivételes pontszámok vannak, amelyek egy 1000-enként 1-ből származnak.

IQ formáció

Dr. David Perlmutter és Carol Colman szerint “Az okosabb gyermek felemelése az óvodában”, a gyermek IQ-ját nem teljesen meghatározza a genetika. Három éves korig a gyermeke élményei 30 pontot tudnak alakítani. Perlmutter és Colman megjegyzik, hogy az egyszerű dolgok, mint például a vitaminok és az ásványi anyagokkal gazdag étrend táplálása, növelhetik az IQ-t, ami korlátozhatja a TV időtartamát, bemutatva gyermeke iránti kedvét és korai számítógépes képzést kínálva.

Tippek a gyermek IQ növelésére

Perlmutter és Colman úgy vélik, hogy a szoptatás a gyermek első évében adhat neki fontos tápanyagokat, amire szüksége van az agy fejlődéséhez, így akár 8 IQ pontot is eredményezhet. Hasonlóképpen, a gyermeke zenés képzésben való részvétele 4 évesen növelheti az IQ-t. A baba első hat hónapja alatt aktiválják őt, ahol játék közben eléri a gyomrát és a hátát. Ahogy a gyermek fejlődik, vezessen be olyan játékokat, mint a kirakós játékok, építőelemek, ceruzák és gyöngyök. Ezek mindegyike analitikus készségeket és finom motoros készségeket fejleszt ki.

szempontok

Ne egyenlítse ki gyermeke IQ-pontszámát általános intelligenciájával. A Tehetséges Gyermekek Országos Szövetsége szerint az IQ tesztek csak a logika és a verbális képesség ismeretét mérik. Az intelligencia sok más formája létezik, amelyet a teszt nem képes mérni vagy rögzíteni. Ezenkívül, mivel a pontszám egyetlen tesztelési tapasztalaton alapul, a gyermek egészségi állapota vagy hangulata egy adott napon befolyásolhatja a pontszámát. Ne feledje, hogy a gyermeke bármely pontszáma egyszerűen becslése az átfogó hírszerzésének, nem pedig végleges ítéletnek.