Mi a jobb kocogás vagy sprint?

Mind a kocogás, mind a futás széles körű egészségügyi előnyökkel jár. Minden szív és érrendszeri aktivitás segíthet a testsúlycsökkenésben, a szív egészségének javításában és a hangulat növelésében. Döntse el a teljes fitness céljait annak meghatározása érdekében, hogy a kocogás vagy a sprint jobb lehetőség az Ön számára.

Kocogás

A kocogás egy alacsony intenzitású, hosszú ideig tartó aerob tevékenység. Ez egy állandó állapotú gyakorlat, azaz az intenzitás sebessége ugyanaz marad a gyakorlat során. A vadászok kevesebb stresszt helyeznek a testükre, és hosszabb ideig képesek gyakorolni a sprinterekhez képest. A Harvard Medical School megjegyzi, hogy egy 185 fontos ember, aki kilométerenkénti 5 perces sebességgel fut, harminc perc alatt 355 kalóriát képes megégni, így egy kalóriaégető gyakorlatot tesz lehetővé, amely segíthet a zsír elhárításában.

futásnak

A futás magában foglalja, hogy a lehető leggyorsabban futó sebességet fusson egy rövid távolságra. A legtöbb sprint általában 100 és 200 méteres szakaszon fut. Ezek a sportolók a testépítőhöz hasonló vésett, nagyon izmos fizikumokkal rendelkeznek. A sprint egy anaerob tevékenység, amely rövid, intenzív gyakorlást eredményez, majd a pihenőidőt.

célok

A sprintelés segítene egy olyan embernek, aki javítani kívánja a hatalmat és az erejét, miközben a robbanásveszélyes testmozgás segít az izomzat kifejlesztésében. Az edzés segít az anyagcseréjének növelésében, csakúgy, mint a mérsékelt intenzitású tevékenységekben, mint a kocogás, ezáltal hatékony testsúlycsökkentést eredményez. A kocogás javítja a szív- és érrendszeri egészségeket és a tüdőkapacitást, de enyhíti a sovány izomszöveteket.

tippek

Vegye fontolóra egy ellenálló edzésprogramot, beleértve az ingyenes súlyokat, hogy növelje a cardiovascularis edzéskampányt. Fókuszáljon az összetett mozgásokra, mint a guggolás, a halott liftek és a présgépek, amelyek növelik a sovány izomtömeget, és növelik az anyagcserét. A fizikai edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon orvosával.