Mi a kolloid ezüst előnyei?

A kolloid ezüst olyan termék, amelyet folyékony táplálékkiegészítőként, orrsprayként és kenőcsként adnak el, és számos rendellenesség kezelésére kerül forgalomba. Ezüst kolloidokkal, ezüst és ezüstfehérjékkel készült, és a kolloid kifejezés az ezüst részecskék leírására szolgál, amelyek nem oldódnak, hanem a folyadékban maradnak. A kolloid ezüst általában biztonságosnak és előnyösnek tekinthető helyi fájdalomcsillapítónak, de konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt belülről bevenné.

Az ezüstet a 20. század közepén orvosilag használták olyan betegségek kezelésére, mint az epilepszia, a gonorrhoea és a megfázás. A múltban is használtak szemészeti megoldásokat szemészeti problémákra. A kolloid ezüst vegyületeket helyileg antiszeptikus, germicid és fertőtlenítő szerekként alkalmazzák. Ezen kívül kolloid ezüstet alkalmaztak belső antibiotikumként különböző fertőzések kezelésére, azonban ezt a felhasználást megszüntette a vényköteles antibiotikum-gyógyszerek kinyilatkoztatása.

Habár a kolloid ezüst elveszítette népszerűségét az 1900-as évek elején, az elmúlt időszakban újabb érdeklődés mutatkozott a kolloid ezüstkészítmények alternatív egészségügyi szakemberek általi használatában. A kolloid ezüst támogatói ma azt mondják, hogy amikor belsőleg beveszik, serkenti és felerősíti az immunrendszert, megöli a betegségeket okozó szereket, mint például a baktériumokat, vírusokat és gombákat, és következésképpen megtámad a fertőzések ellen. A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center azonban figyelmeztet arra, hogy ez az ezüst nem lényeges ásványi anyag, és nem szolgál semmilyen fiziológiai funkciót a szervezetben.

A Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Orvostani Központ jelentése szerint a kolloid ezüst az antibiotikumok alternatívájaként szerepel. A SteadyHealth.com szerint az AIDS, a rák, a krónikus fáradtság szindróma, a cukorbetegség, az influenza, a herpesz, a tüdőgyulladás, a prosztatagyulladás, a közönséges hideg, a vörös láz, a zsindelyek, a szifilisz és a tuberkulózis kezelésében is segít. Nincs azonban ellenőrizhető tudományos kutatás, amely azt sugallja, hogy hatásos bármilyen betegség kezelésére.

Állatkísérletekben kimutatták, hogy kolloid ezüst épül fel a test szöveteiben, és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal kiadta a fogyasztói tanácsadást a kolloid ezüst hosszú távú használatáról az argyria nevű bőrállapot kialakulásának kockázata miatt. Argyria a bőrt, a szögeket és az ínyt a kékes-szürke-szürke-fekete pigmentáció okozza, és visszafordíthatatlan. Ezenkívül a kolloid ezüstről kimutatták, hogy csökkenti az antibiotikumok és a pajzsmirigy-gyógyszerek hatékonyságát, és ez okozhat fejlődési problémát a terhes nők magzatában. Egyéb lehetséges mellékhatások közé tartoznak a neurológiai problémák, például görcsök, vesekárosodás, gyomorfájás, fejfájás és fáradtság. A hatékonyság és a súlyos visszafordíthatatlan mellékhatások kockázatának hiánya miatt a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center a kolloid ezüst kolloidális kezelését javasolja.

Hagyományos felhasználások

Immunerősítő

Egyéb kiváltott előnyök

óvintézkedések