Mi az antagonista izomgyakorlatok példái?

Az antagonista izomcsoportokat célzó gyakorlatok kölcsönös gátlást okoznak, ugyanazon a közös ellentétes irányban mozgatva. A kölcsönös gátlás egy izomcsoportot kényszerít a pihenésre, miközben a másik szerződik. A kontrakció-gátló celluláris hulladék az izmok belsejében felépül minden egyes ismétléssel az ellenállási gyakorlat során. A háttértől eltérő antagonista csoportokat célzó gyakorlatok közötti váltás segíthet a felhalmozódó hulladék eltávolításában, ami segít abban, hogy minden készlethez ugyanannyi ismétlést töltsön be, és elkerülje az idő előtti izomkárosodást.

Torzó

Gyakorlatok, amelyek a torzó célzott antagonista izomcsoportjainak elülső és hátsó részén dolgoznak. A vízszintes terhelés felhúzása a push-up-okkal és a próbapadi változatokkal a mellkasizmjaidat elrejti a vállpengék elrabolásával, ami megóvja a lapockát a gerincétől. Gyakorlatok, amelyek a vízszintes ösvényen, például a mellkas által támogatott sorok és a súlyzó sorok között húzódnak terhelést, és a célgerinceket a hátán keresztül a scapulával adják el. A scapula dúcok húzza a vállát a gerinc felé.

Felkar

A rugalmasság és a könyökök kitolása kiterjed az antagonista izomcsoportokra a felkarain. A könyök rugózása az alkart a karjához irányítja. A kar körmöve és felhúzása a bicepszis izom aktiválását maximalizálja a könyökök ellen az ellenállás ellen. A könyök hosszabbító mozgása a karját hátrafelé mozgatásával egyenesíti ki a karját. A tricep-hosszabbítások és a merülések magukban foglalják a karok ellenállóképességét, és a tricepszek legjobb gyakorlatai közé tartoznak.

combok

Az antagonista izomgyakorlatok, amelyek a combjainak elülső és hátsó részeit működtetik, térdét a másik irányba mozgatják. A quadriceps a térd kiterjesztéseire reagál, amelyek kiegyenesítik a lábadat, és kiterjednek a lábfej, a guggolás, a lábfej és a lábprés. A térdeinek ruganyosodása a borjakat a fenékedhez irányítja, és aktiválja a combcsont hátsó részét képező görcsös izmokat. A lábgerincek és a glute-hamisemelések példák a combhajlító gyakorlatokra.

midsection

A hasi és az alsó hátsó izmok olyan antagonisztikus gyakorlatokra reagálnak, amelyek a gerincet és a csípőt ellentétes irányban irányítják. Gyakorlatok, amelyek rugalmasak a gerincen, beleértve a ráncokat is, célozzák a rectus abdominis izomot. A gerinc hosszabbító gyakorlatok, mint például a deréktájak és a hátsó hiperextenziók, célozzák az erekciós spinae izomot a hát alsó részénél. A lógó és fekvő lábfej a csípő hajlító gyakorlatok, amelyek a rectus abdominist célozzák. A holtágak és a jó reggék csípő kiterjesztő gyakorlatok, amelyek aktiválják az alsó hátsó izmokat.