Mi az epimedium sagittatum?

Az Epimedium olyan növények nemzedéke, amelyeket gyakran neveznek kanosfűnek, mert állítólag afrodiziákus hatásuk van. Az Epimedium sagittatum egy faj egyik fajta. A libidó fokozottabb állításának köszönhetően a hagyományos Sloan-Kettering Cancer Center szerint a kínai gyógyászatban más hagyományos alkalmazások is szerepet játszanak. A gyógykezelés megkezdése előtt konzultáljon szakképzett egészségügyi szolgáltatóval.

felhasználások

Az emberek epimédiumot hagyományosan a különböző egészségügyi állapotok – köztük az ízületi gyulladás, az idegfájdalom, valamint a vese- és májbetegségek – kezelésére használják. Ez szerepel az ÁÁÁK rákbetegségek kezelésében, amint azt az MSKCC is megjegyzi. Az Egyesült Államokban az emberek főként epimediumot kapnak afrodiziákumok hatására és a fáradtság enyhítésére.

Alkatrészek

Az Epimedium sagittatum flavonoidokat tartalmaz, amelyek kémiai vegyületek, amelyek antioxidáns hatással lehetnek, és fitoösztrogének, növényi vegyi anyagok ösztrogénszerű hatásokkal, magyarázza az eMedTV. A phytoestrogen icariin blokkolja egy adott enzim aktivitását a szervezetben, hasonlóan az erekciós diszfunkció kezelésére felírt gyógyszerek hatásához. A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy egyes epimediumkomponensek az MSKCC szerint idegi védő hatásúak, immunszabályozó tulajdonságokkal és rákellenes hatásokkal rendelkeznek.

szempontok

Annak ellenére, hogy az epimedium komponensek előnyös tulajdonságai ellenére nem állnak rendelkezésre kutatások annak igazolására, hogy ez a gyógynövény az eMedTV szerint egészségügyi előnyökkel jár. Az Epimedium flavonoidok megakadályozták a csontvesztést a posztmenopauzás nőknél az MSKCC által megvizsgált vizsgálat során, de a központ figyelmeztet arra, hogy ezek a nők nem magukkal vették a gyógynövényt. Egy 1995-ös kínai tanulmány, amelyet Ray Sahelian, a természetes táplálékkiegészítőkre specializálódott orvos idézett, az Epimedium sagittatum előnyös hatásait találták krónikus veseelégtelenségben szenvedő dializált betegeknél. Az eredmények azt mutatták, hogy a gyógynövény nemi hatást váltott ki, és javította a betegek életminőségét.

típusai

Epimedium sagitatum kivonatok állnak rendelkezésre, amelyek különböző icariin-koncentrációkat tartalmaznak, 10-60% -ot, amint azt Sahelian megjegyezte. A minőségi kutatások hiánya lehetetlenné teszi az eMedTV szerint biztonságos és hatékony adag meghatározását. Kövesse az utasításokat a csomagoláson, és ne haladja meg az ajánlott adagot.

Biztonság

Egyes emberek szédülést, szájszárazságot, szomjat vagy hányást tapasztalnak az Epimedium sagittatum szedése során. Nagyon magas dózisok okozhatnak táguló pupillákat, izomgörcsöket és görcsöket, gyors szívverést, palpitációt, hiperaktivitást és légzési depressziót. Az Epimedium sagittatum allergiás reakciója lehetséges, kiütés, csalánkiütés, viszketés, zihálás, légzési nehézség és arc, száj vagy torok duzzanata. A hormonhoz kötődő rákos megbetegedésekkel vagy szív-érrendszeri betegségekkel küzdő betegek nem tudják biztonságosan elviselni ezt a kiegészítést, amint azt az MSKCC megjegyezte.