Mi az izmok kidolgozása a karok birkózásában?

Hívás közben a karok birkózása egy kissé félrevezető név. Ahhoz, hogy sikerüljön a karok birkózása, az egész felsőtestet a mozgásba kell vinnie, amikor az ellenfelét befogja. Néhány izom, mint például az alkarjában lévőek, fontosabbak, mint a többiek, de mindannyian együtt dolgoznak, hogy megadják a karodnak a versenytárs legyőzését.

A karcsák legfontosabb izmainak egy része a kezedben és az alkarjadban helyezkedik el. Az erős fogás segít megmozgatni a mozgást, olykor kényszerítve az ellenfél markolatát, hogy lazábbá váljon, vagy visszahúzza a csuklóját, hogy megadja a szükséges tőkeáttétet. A kézfogás erőssége és az alkar erőssége össze van kötve, és az alkarizmok kulcsfontosságú szerepet játszanak a könyök rögzítésében és a helyén az asztalon.

A karod többi része kulcsfontosságú a könyök stabilizálásához és reteszeléséhez, valamint az ellenfél karjának áthúzásához. A bicepsz és a tricepsz együtt dolgozik, hogy folyamatosan tartsa a karját, ahogy a versenytársával szemben támad. Sok karú birkózó szereti a könyökét a testük felé húzni, miután megragadta az ellenfelek karját, és a bicepsz és a tricepsz kulcsfontosságú ennek a mozgalomnak.

Ha a vállat a cselekvésbe viszed, akkor több energiát kapsz, ha megy a győzelemhez. Ha úgy gondolod, hogy az ellenfeled elveszítené – például amikor visszahelyezte a kezét a középpontba – forgassa el a testét, hogy kissé elhelyezett legyen a birkózó karodon kívül. Ez a pozíció lehetővé teszi a vállizmok, különösen a deltoid erejét, hogy a versenytárs kezét nyomja. A felső-hátsó izmok összehúzódnak, és erőt adnak a vállizmokba, stabilizálva őket, ahogy forgatja a testedet.

A mellkasi mellkasi izmok is növelik a teljesítményt, ahogy forgatja a vállát, hogy befejezze ellenfelét. Ezek az izmok a vállon keresztül kapcsolódnak a bicepszekhez, és stabilitást adnak a csata alatt. A hasi fájdalmak megszilárdítása, amint birkózik, erőt hoz magából a magjához, hogy stabilan tartsa a testét, és lehetővé teszi, hogy kizárólag az alkarját tartsa függőlegesen, amíg összetörheti a versenytársát.

Kezek és hónalj

Egyéb karizmok

Váll és hát

Mellkas és gyomor