Mi történhet, ha a gyerekek nem fognak ebédelni?

A reggelit általában azért kapják, mert a nap legfontosabb étele, de az ebéd ugyanilyen fontos. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia “Egészséges Gyermekek” weboldala arról számol be, hogy a gyermek a nap folyamán étkezést és ételeket fogyaszt, kulcsfontosságú szerepet játszik fizikai és szellemi fejlődésében. Miután megértette, mi történhet, ha a gyermek rendszeresen kihagyja a délelőtti étkezést, akkor ismeretei lesznek, hogy felkészüljenek, és tápláló és kiegyensúlyozott ebédet biztosítsanak.

Alacsony energia és éhezés

A gyermek ebédjének kalóriái elengedhetetlenek az energiaszinthez az elkövetkező délutánra. Ha a gyermek rendszeresen kihagyja az ebédet, nem fogja fogyasztani a fehérjét, a rostokat, a vitaminokat és az ásványi anyagokat, amelyeket koncentrálni kell, és összpontosítani kell a délutáni snack vagy az esti étkezés idejére. Nélkül tápláló és kiegyensúlyozott ebéd nélkül a gyermek gyengének és fáradtnak érezheti magát, és valószínűleg nem lesz motivált arra, hogy sokat csináljon. Gyermeke éhes is lesz, ami fájdalmat, ingerlékenységet és fáradtságot okozhat.

Szegény táplálkozás

A gyermek déli étele értékes lehetőséget nyújt arra, hogy jó adagot kapjon a megfelelő növekedéshez és egészséghez szükséges vitaminoktól és ásványi anyagokatól. A kiegyensúlyozott ebéd nélkül a gyermek nem tartalmazhat fontos tápanyagokat, például a kalciumot, a vasat és a C vitamint. Az Egészséges Gyermekek megjegyzik, hogy a gyermek növekedésével, táplálkozási szükségleteivel növelve, és nem elegendő táplálékot fogyaszt, fejlődését szenvedheti. A gyermeknek egy ebédet kell fogyasztania, amely magában foglalja a gyümölcsöket, zöldségeket, fehérjetartalmú ételeket és az alacsony zsírtartalmú tejet vagy más tejterméket, hogy megkapja, amire szüksége van.

Oktatási késések

A koncentráció és a hangsúly az osztályteremben a megfelelő tápanyagokra támaszkodik, amelyet a gyermek az ebédjéből kap. A megfelelő ételek elfogyasztása az ebédnél segíteni fogja a gyermek agyát, hogy sikeres legyen az iskolában. Ha gyermeke nem eszik ebédet, lehet, hogy hiányzik a vitaminok és az ásványi anyagok, amire szüksége van ahhoz, hogy az agya jól működjön, hogy megtanulhassa és megtartsa az osztálytermi anyagokat. Nem csak egy ebédet fog tenni. Az egészségtelen ételek az energia csökkenését okozhatják, ami a tanulás útján megy keresztül. Az egész gabonák, a gyümölcsök, a zöldségek, a diófélék, a sovány hús és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek azok a dolgok, amelyeket a gyermeknek ebédre kell fogyasztania az iskolai teljesítményének javára.

Fizikai inaktivitás

Ha a gyermeke nem eszik egészséges ebédet, kevés motivációval vagy képessége van az iskola utáni tevékenységekben való részvételre, mint a sportra és más fizikai törekvésekre. Ha a gyermeke aktív akar lenni, elengedhetetlen, hogy egészséges és kiegyensúlyozott ebédet fogyjon, így testének mozogni tud. A fizikai inaktivitás egészségtelen súlygyarapodáshoz vezethet, ami tovább fokozza a gyermeknek a fizikai törekvéshez való képességét.