Miért válik reszkető nő egy csecsemő után?

Gyakran előfordul, hogy kontrollálhatatlan rázkódás vagy remegés tapasztalható a csecsemő után. Ez a tünet akár egy epidurális vagy egy császármetszéses hüvelyi adagolás után is előfordulhat Dr. Megan Carreno, a Sanford Health szülész-nőgyógyász, a dél-dakota Sioux-vízesésnél. Bár az anya számára kényelmetlenül érzi magát, úgy tűnik, hogy nincs kockázata az állapotától, mondja.

Jelentőség

Az amerikai terhességi szövetség vagy az APA szerint három szülés áll. Az első szakasz a valódi munka kezdetével kezdődik, és addig tart, amíg a méhnyak teljesen tágul 10 centiméterig. A második szakasz a csecsemő átadásán keresztül tart, és a harmadik szakasz a placenta szállítása. A végső szakasz után az a nő, akinek kontrollálhatatlan rázkódása vagy remegése tapasztalható, a JustTheFactsBaby és a GivingBirthNaturally webhelyek szerint.

Esemény

Az állapot súlyossága a nőtől függ, mondja Carreno, és a reszketés néhány másodperctől néhány percig tarthat. A hidegrázással és a hideg érzéssel együtt a legtöbb nő úgy érzi, hogy a szülést követően a tünetek keverednek. Ezek közé tartozhatnak a kimerültség, fájdalom, görcsök és fájdalom.

Hormonális eltolódások

A hormonok, köztük a mellékvese hormonok, átadom a szülés után. Carreno azt mondja: “A nő testének fiziológiája drasztikusan változik a szülés után, beleértve a hormonok és a testen belüli folyadék-eltolódásokat.” A GivingBirthNaturally webhely szerint: “Ez csak a szervezet normális reakciója a születés utáni hormonális változásokra.

IV folyadékok

A IV folyadékok is rázkódást okozhatnak. A JustTheFactsBaby weboldal szerint “Az iv. Folyadékok hidegebbek a testhőmérsékletnél, így hidegen érezhetik magukat.” A helyszín azt is mondja: “A műtét alatt kis darabok magzatvíz beszivároghatnak a véráramba, és remegést vagy remegést okozhatnak.

megoldások

Adjon egy új anyát nyugtatónak és melegnek, ha remegett vagy rázkódni kezd. Carreno azt mondja: “Ez normális része a szülésnek, és a meleg tartása fontos” – tette hozzá. Meleg takarókat használhat az új anya testhőmérsékletének normalizálására. Néhány nő úgy érzi, hogy kevésbé tartja meg az újszülöttet, miután megtapasztalta, hogy bizonyos esetekben erőszakos rázkódásnak tűnik. “Ez az egyedülálló anyától függ,” mondja Carreno. “Azonban a bőrtől a bőrtől (érintés), csak miután a baba nyugalomban marad a mellkason, és talán valaki állni a közelben, segít azoknak az anyáknak, akik nem érzik úgy, hogy a csecsemőt a karjukban tartják.