Milyen előnyökkel jár a kaméli tea?

A camellia teát a camellia sinensis növényből készítik, amely fehér, zöld, oolong, puerh és fekete tea egészét termeli. A kaméliai növényből készített különféle teák széles körű gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkeznek, és meleg vagy hideg italként fogyaszthatók. Különböző teákat hozhatunk létre a camellia növényből, egy kissé eltérő betakarítási folyamaton keresztül, hogy változó növényi oxidációs szintet érjünk el, ami a különböző teákhoz képest kissé eltérő kémiai tulajdonságokat biztosít. A Camellia tea nem szándékozik helyettesíteni egy hagyományos állapotot vagy betegséget. Kérjen tanácsot az orvosától, mielőtt használná a camellia-teát, hogy biztonságosan használhassa.

Érrendszeri funkció

A camellia növényből előállított zöld tea növelheti az érrendszeri funkciókat, a 2009-es tanulmány szerint a “British Journal of Nutrition”. A kutatók megállapították, hogy a camellia zöld tea javíthatja a kardiovaszkuláris rendszer hatékonyságát azáltal, hogy fenntartja az erek megfelelő egészségét és működését. Ennek eredményeképpen a camellia zöld tea védelmet nyújt a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen.

Immunrendszer

A Camellia tea tartalmaz fitokemikáliákat, amelyek antibakteriális tulajdonságai révén növelhetik immunrendszerét. Egy 1995-ös tanulmány szerint az antimikrobiális hatóanyagok és a kemoterápia szerint a camellia tea növeli a leukociták vagy fehérvérsejtek aktivitását, és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. A fehérvérsejtek aktivitásának növelése és az antioxidáns hatása révén a camellia tea megvédi testét a toxinoktól és más potenciálisan káros anyagoktól, amelyek sejtes károkat és betegségeket okoznak.

Rákellenes

A Camellia tea rákellenes hatású lehet, a 1997-es tanulmány szerint a Journal of Cellular Biochemistry. A kutatók felfedezték, hogy a camellia növény zöld tea tartalmaz polifenolikus anyagokat, amelyek gátolják a tumorok képződését. A kutatók tanulmányozták a zöld tea hatását a nehéz dohányzókra, és megállapítják, hogy a tea rákkeltő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkenthetik a tüdőrák kialakulásának kockázatát.

Egyéb lehetséges előnyök

A MedlinePlus, az Országos Orvosi Könyvtár által működtetett weboldal szerint a camellia növény fekete tea hatékonyan növeli a mentális éberséget a növényi levelek természetes koffeinjének köszönhetően. A fekete tea hatékony lehet a szédülés megelőzésére idős egyénekben is, csökkentve a szívroham, a vesekő és a Parkinson-kór kockázatát. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy meghatározzuk az emberi testben a kamelliás tea teljes előnyeit.