Milyen hatással vannak a tizenévesek, amikor egy másik városba költöznek?

A környékek és az iskolai környezet megváltoztatása nagyon kínos lehet a tinédzserek számára – annál is inkább, ha a mozgás már egy stresszes helyzet miatt van. Érdemes észrevenni, hogy a mozgás számos módon befolyásolja a tinédzserét. Szerencsére az a megértés, hogy a mozgás valószínűleg eléggé stresszes lehet neki, segíthet neki abban, hogy támogassa őt az áttelepülés előtt és után.

Nehézség beállítása

A sérülékeny tizenévesek a PubMed Health szerint a mozgás, a depresszió, a remegés, a szívdobogás és a rángatózás tapasztalható a súlyos életváltozásra válaszul. A tizenévesek magatartási zavarokat is mutathatnak. Ha a tinédzser tapasztalta a fenti tüneteket, fontolja meg, hogy a tanácsadó vagy az egészségügyi szakembere kiértékelje, mivel a mozgás következtében tapasztalt kiigazítási rendellenesség. Csökkentsük annak esélyeit, hogy megtanuljuk a tinédzser képességek kezelését, hogy foglalkozzunk a mozdulattal és együtt dolgozzunk vele, hogy csökkentsük a stresszt más életszakaszain.

Bizonytalanság érzései

A tizenévesek különösen érzékenyek a bizonytalanság érzésére, mivel ez a korosztály még mindig azon dolgozik, hogy azonosítsa identitását. Amikor egy tiniat egy új városba költözött, valószínűleg olyan bizonytalansági és szorongásos időszakokat érez, amelyek új barátokat új környezetbe hoznak. A kulturális változásokkal is foglalkoznia kell, például a népszerű ruházati stílus különbségeivel, vagy a társadalmi morálok sokkal liberálisabbak vagy konzervatívabbak. Legyünk érzékenyek ezekre a kihívásokra, és vitassuk meg őket, hogy a tinédzser erős támogatást nyerjen.

Érzelmi felfelé és lefelé

Ne lepődj meg, ha a tinédzser egy napra élénk érzést ébreszt a mozdulattal kapcsolatban, és másnapra változik és nyomorult a változás miatt. Normális, hogy a tizenévesek alkalmanként alkalmanként hangulatos ingadozásokat tapasztalhatnak – valószínűleg vegyes érzelmeket érez a mozgásról, még akkor is, ha a család pénzügyileg előnyös lesz. Adja meg a tinédzsernek a “bánatmunkát”, hogy búcsúzzon barátainak és megszakítsa a kapcsolatokat, tanácsolja Lesia Oesterreich, az Iowa Állami Egyetem meghosszabbított családi életszakértője. Engedje meg tini számára, hogy nyíltan és ítélet nélkül fejezze ki érzéseit.

Segítség a tizenévesnek

A tizenévesek sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek sima korrekciós idővel, ha a lépés pozitív ok miatt történt, és nem valami negatív – például a házasság felbontása miatt, vagy azért, mert a szülőt bebörtönözték. Azok a gyermekek, akik a katonai szülőkkel költöznek, gyakran azért teszik jól magát, mert a hadsereg megkönnyíti az új városra való átállást, magyarázza a University of South Carolina professzor, Fredric Medway. Adj magadnak időt arra, hogy ugyanezt tegye, hogy megkönnyítse a tinédzser szorongását a mozdulattal kapcsolatban, és tartsa nyitva a kommunikációs csatornákat, hogy a tinédzser kényelmesen érezze magát a közelgő változás érzésével.