Milyen szabályok vannak a bokszkesztyű uncia méretére?

A bokszkesztyűk különböző méretűek, és általában unciai súlyúak. Mind a sport amatőr, mind szakmai rangsorában az általános szabályok meghatározzák a kesztyű méretét, amelyet minden versenytársnak viselnie kell a verseny során. Ezek a szabályok megkövetelik, hogy egy harcos viseljen kesztyűt, amely megfelel a súlycsoportjának.

Amatőr 165 lbs. Division és Over

Amatőr harcosok, akik versenyeznek a középsúlyos és a szuper-nehézsúlyú divízió között, viselnek 12 oz-ot. Bokszkesztyűket a mérkőzéseik alatt. A legmagasabb, hogy egy közepes súlyú boxer megengedhető, hogy mérje meg, amikor belép a gyűrűbe, 165 font. A súlykategória azonban 153-165 kg. Ezért a 12 oz. A kesztyű szabály valójában kiterjed minden olyan boxerre, aki súlya meghaladja a 152 fontot, ami a középsúly alatt lévő súlycsoport határértéke.

Amatőr 152 lbs. Division és Under

Amatőr boxerek, akik harcolnak a welterweight divízióban, és kevesebbet használnak 10-oz. kesztyűt. Ez a szabály a 152 lbs súlyú boxerekre is vonatkozik. vagy kevesebb. A legalacsonyabb súlycsoport a férfi amatőr ökölvívásban a könnyűsúlyú kategória, amelynek határa 106 lbs. A 10-oz. A kesztyűk enyhén könnyebbek, mint a 12 oz. Kesztyű, és a belső párnázottság tömörebb.

Szakmai Super-welterweight és Over

Ahogy egy boxer lép be a szakmai rangsorba, a kesztyű, amelyet a verseny alatt visel, mérete csökken. A legtöbb amatőr boxer nem érte el teljes fizikai érettségét. Az amatőrök nagyobb védőkesztyűt viselnek óvintézkedésekként, hogy megakadályozzák a fiatal testeket és az elmét a szenvedő trauma miatt. A professzionális bokszban a harcosok a nehezebb divíziókban csak 10 hüvelykben versenyeznek. kesztyűt. Ez a szabály általában minden olyan boxerre vonatkozik, aki súlya meghaladja a 147 fontot.

Szakmai Welterweight és Under

A professzionális bokszolók, akik bármelyik osztályban versenyeznek, akár a welterweight divíziót is beleértve, 8-oz-ot viselnek. Kesztyűt egy mérkőzés alatt. A legalacsonyabb súlykategória a professzionális bokszban 105 lbs., Amit mini-flyweight, szalmaszúly vagy minimális súlynak hívnak. Ezek a kategóriák általában sokkal gyorsabbak, mint a nehezebb társaik. A kisebb kesztyűk lehetővé teszik a boxer számára, hogy sztrájkoljon és nagyobb sebességgel reagáljon.