Milyen vitaminok vannak cukkiniban?

A gyümölcsök és zöldségek, például a cukkini fogyasztása csökkentheti az egészségi állapotok – például a szívbetegség, a rák és a 2-es típusú cukorbetegség – kockázatát a Centers for Disease Control és Prevention részlege szerint. Ezek az ételek sokféle hasznos tápanyagot biztosítanak. A cukkini esetében ez legalább az összes lényeges vitamin legalább kis mennyiségét tartalmazza, kivéve a B-12 vitamint. A fő cukkini által nyújtott vitaminok közé tartoznak az A, C és K vitaminok és a folsav.

Szüksége van az A-vitaminra a megfelelő immunműködés és látás érdekében. A cukkiniban található A-vitamin típusa a béta-karotin, a karotinoid, amely a szervezet az A-vitamin aktív formájává változik. Minden csésze nyers, szeletelt cukkini biztosítja az A-vitamin napi értékének 5 százalékát, míg minden pohár A főtt cukkini 40% -át tartalmazza az A-vitamin esetében, így a főtt cukkini a koncentrált vitaminforrás.

A cukkini a C-vitamin jó forrása, minden csésze nyers cukkini, amely 34 százalékát biztosítja a DV-nek, és minden csésze főtt cukkini, amely 39 százalékát adja a DV-nek. Néhány C-vitamin elveszett a sütési folyamat során, mivel hőérzékeny, és kiszárad a főzővízbe, de főzés után több cukkini lehet a csészébe súly szerint főzés után, ami hasonló mennyiségű C-vitamint eredményez csészével a főzés előtt és után . C-vitaminra van szüksége kollagén és gyógyító sebek kialakításához, és ez az esszenciális vitamin antioxidánsként is hat, és segít a sejtekben a káros anyagok szabadgyökök által okozott károsodásának korlátozásában.

Megfelelő mennyiségű K-vitamin fogyasztása elengedhetetlen az egészséges csontokhoz és véralvadáshoz. A K-vitamint nem befolyásolja a hő, ezért a cukkini főzés nem korlátozza a K-vitamin bevitelt. Egyél egy csésze nyers cukkini, és akkor találkozott 6 százalékát a DV ez az alapvető vitamin, és egy csésze főtt cukkini tartalma 9 százaléka a DV.

A fólia elengedhetetlen a DNS kialakításához. A terhes nőknek különös figyelmet kell fordítaniuk a folátbevitelükre, mivel szükséges az idegsejt-elváltozások kockázatának korlátozásához. A nyers cukkini minden pohárban 7 százalékát adja a fórtartalomnak, a főtt cukkini pedig a DV per csésze 13 százaléka.

A-vitamin

C vitamin

K-vitamin

Folátadagolás