Röplabda ásatási technika

Az ásatás továbbra is a védekező röplabda egyik alapvető része, mivel megkezdi a védelemről a bűncselekményre való áttérést. Nem minden lövés fog közvetlenül megközelíteni, így el kell olvasnia a játékot, és oda kell vezetnie, ahol hiszed, hogy a labda véget ér. A megfelelő ásatási technika biztosítja, hogy a labdát a megfelelő helyre tegye a csapattársainak támadásra.

Állás

Mielőtt ásthatja a labdát, meg kell szereznie a helyes álláspontot. A lábad kissé több, mint a váll szélessége, térddel hajolt. Ha lefelé néz, a térdeinek ki kell nyúlnia a lábujjain. Tartsa a vállát a labdához, és pihenjen. A tapintás megakadályozza a pontosságát, miután a labda megérkezik. Kanyarodjon karjaival a teste előtt.

A hagyományos Dig

A jó játékosok előre láthatják a játékot, és a labda megérkezése előtt egy padlóra érhetnek. Azt akarja, hogy a csípő alá a labdát, és a korai érkezés segít ez jelentősen. Hordja el az alkarját a labda alatt, és hajoljon a labdába, miközben eltalálja a karját. A térd és a vállak közötti kopás a legjobb eséllyel biztosítja a csapattársa pontos irányítását. Minden lövésnél győződjön meg róla, hogy szembenéz a támadóval, ahogy a labda közeledik. A gyorsan közeledő labda megszerzése nehéz, így a pozícionálás nagyon fontos.

zuhanás

Ha nem tudsz egy labdát találni a lábadon, talán merülni kell az ásatás befejezéséhez. Amikor így teszel, térdre hajlítva nagyon alacsony a földre. Húzza ki egész testét, és csúsztassa a mellkasát merülés közben. Mivel valószínűleg merülni fog egy alacsony golyóért, a karodat párhuzamosan kell tartania a padlóra, hogy visszahozzon a levegőbe. Ön ásni vagy egy zárt öklével vagy egy védekező technikával hívják a palacsinta, amelyben feküdt a kezét lapos a földön, és hagyja, hogy a labda ugrál le a hátán. A sérülés elkerülése érdekében tartsa az állát a merülés során.

Overhead Dig

Ha a labda közeledik a fejedben, akkor a labdát kell játszani abban a helyzetben. A legtöbb esetben az ujjával fog kapcsolatba lépni a labdával, nem pedig a karokkal. Tartsa az ujjait és a csuklóját feszültség alatt, amikor kapcsolatba lép a labdával, mivel ez nagyobb ellenőrzést biztosít a labdán. Támadja a labdát, nem hagyja, hogy eltaláljon. A labdát eltalálva az ujjaid sérüléséhez vezethet, a rosszul végrehajtott ásatás mellett. Tolja a labdát a levegőbe a beállítónak, mivel ez segíti csapata befejezését.