Súlygyarapodás 5000 kalóriából

Naponta 5 000 kalóriát egyenletesen eszik, és neked sűrűnek kell lenned. Ha olyan emberek vagyunk, mint a legtöbb ember, még akkor is, ha magas anyagcseréje vagy jelentős fizikai aktivitása van, az 5000 kalória kalóriatöbbletet jelent, ami azt jelenti, hogy több kalóriát vesz be, mint amit éget. Mennyi súlygyarapodást várhat az 5.000 kalória fogyasztásától az életkorától, méretétől, aktivitási szintjétől és nemétől, valamint attól, hogy mennyi ideig tart kalóriatöbbletet. Nem valószínű, hogy egy egynapos pangás súlyos különbséget jelent a súlyánál, de hetekig folyamatosan 5000 kalóriát fogyasztva a testzsír jelentős növekedéséhez vezethet.

Az átlagos személy napi 1,600 és 3,200 kalóriát ég. Kisebb, idősebb nők, akik inaktívak égnek ezen a tartományon, míg a fiatal, nagyobb férfiak, akik elég aktívak égnek a felső végén, 1 font 3 500 kalóriát. Ha naponta csak 1600 kalóriát éget el, akkor az 5000 kalóriás, egynapos csoroszlya 3,400 kalóriás többletet jelent, így ennek eredményeképpen majdnem egy fontot kaphat. Ha azonban az égési sebessége közel 3 200, akkor a többlet 1 800 kalóriát tartalmaz, ami 1/2 font súlynövekedést eredményezhet. Ne feledje, hogy napról napra több mint 3200 kalóriát égethetnek el az anyagcseréjétől függően, így tapasztalata kissé eltérhet.

Hacsak orvosa nem irányítja az egészségügyi problémákat az egészségügyi problémák miatt, mindössze 250-500 kalória napi mérsékelt kalóriatartalmú többletet ajánlunk, hogy segítsen lassú, egészséges, hetente 1/2 és 1 fontot elérni. A gyorsabb ütem elérése azt jelenti, hogy valószínűleg extra testzsírt ad hozzá a keretekhez, hiszen csak hetente ténylegesen körülbelül 1/2 font izomot lehet feltölteni, és amikor súlyt kapsz, izomot akarsz hozzáadni, és nem csak kövérséget Testsúly, az izom egészségesebb testszövet, mint a zsír. Javítja erejét, napi funkcióját és megjelenését. A túlzott zsír veszélyeztetheti az egészségét. Izomszedéshez ragaszkodnia kell egy rezisztencia-képzési programhoz, hogy megfeleljen az enyhe kalóriaszegénységnek.

A napi 5000 kalória étrendjének kihívása nagy kihívást jelent, minden étkezésnél nagy mennyiségeket és naponta több nagy kalóriatartalmú snacket igényel. Lehet, hogy naponta több mint 5000 kalóriát vesz igénybe, ha cukorral és telített zsírral teli egészségtelen ételeket használ. Néhány láncos éttermi étkezés vagy desszertek 2400 vagy annál több kalóriát tartalmaznak, de ez általában felfújt adagolási méretekből vagy nagy mennyiségű egészségtelen összetevőkből származik. A fogyóeszköznek a súlygyarapozáshoz való használata azonban nem jó ötlet, még akkor is, ha túlsúlyos, még mindig krónikus betegségek, mint például a 2-es típusú cukorbetegség vagy szívbetegség alakulhat ki, amely az ilyen típusú ételt túlfogyasztja. Egy olyan kiegyensúlyozott étrend-terv révén érhető el, amely növeli kalóriabevitelét fehérjék, tejtermékek, keményítőtartalmú zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök és telítetlen zsírok keverékével. Ahelyett, hogy rozsdás ételeket használna, nagyobb mennyiségű egészséges ételeket, például édesburgonyát, sovány bort vagy baromfit, barna rizst és tejjel fogyasszon. A kalóriatartalom további bevitele többek között a levesek és a gabonafélék tejének hozzáadása, a szárított tejpor vagy sajt keverése, a mogyoróvaj gyümölccsel és pirítóssal való elterjesztése, a diófélékre és a szárított gyümölcsre felszeletelve, valamint az avokádó melletti saláták és szendvicsek feltöltésével.

Az egynapos, 5000 kalóriát meghaladó zsarolás azt eredményezheti, hogy a következő nap lassú és túlsúlyos, de nem valószínű, hogy tartós károsodást okozna, egészen addig, amíg vissza nem térsz egy egészséges, kontrollos étrendbe, és másnap rendszeresen gyakorolsz. Ha a célod a súlygyarapodás, akkor több hétig mérsékelt kalóriatöbbletet és ellenállóképzést igényel, hogy egészséges izomot kapj. Ez a lassú és egyenletes ütem előnyös a zsírhoz jutó gyors nyereségnél. Ha egy év kalóriaszegény többlet erejével indulsz, legfeljebb heti átlagosan kb. 0,4 fonttal – vagy körülbelül 20 fontot meghaladó – átlagos izomgyarapodást várhatsz.

Súlygyarapítási lehetőségek 5000 kalóriával

Egészséges súlygyarapodás

Egy egészséges táplálkozás a testsúlygyarapodáshoz

A súlygyarapodás konzisztenciája