Szűk achilles-ín nyúlik

Még akkor is, ha nem rendelkezik kivételesen aktív életmóddal, a borjú izmok még mindig elég edzést kapnak egy normális nap folyamán. Erősekké válnak, és hacsak nem rendszeresen, feszesülnek és sérülésekre hajlamosak. Különösen az Achilles-ín válik szakadtvá, ha olyan tevékenységeket végez, mint a jóga és néhány sport, amelyek a borjak hosszát igénylik. Végezze el ezeket a szakaszokat, hogy a borjú izmok megvédjék az Achilles-inakat.

Az aktív nyújtás olyan módszer, amely a rövid szakaszok tartására irányul. Ez a fajta nyújtás ideális akkor, ha egy sérülést rehabilitál. Azt is javítja a rugalmasságot, amikor az izmok szorosak. Ahhoz, hogy aktív Achilles-feszességet hajtson végre, üljön bármelyik felületen a lábad előtt egyenesen. Húzza magára a lábujjaidat, amíg az Achilles-ín nyúlványa nem érezte magát a borjú alján. Tartsa ezt a szakaszt öt másodpercig, majd lazítsa előre lábujjait.

Az egyetem az egyik két borjú izma, amely bejut az Achilles-ínbe. Az aljzat húzása meghosszabbítja az Achilles-t. Egy falat nézzen és álljon a bal lábával a falhoz és a jobb lábadhoz. Rögzítse a törzsét úgy, hogy a tenyerét a vállig támasztja a falhoz. Könnyedén hajlítsa bal térdét, majd hajlítsa meg a jobb térdét addig, amíg nem érez egy szakaszt a jobb borjában. Tartsa ezt a szakaszt 15-20 másodpercig. Ismételje meg az ellenkező lábát.

A gastrocnemius a másik borjú izom, amely az Achilles-ínhez kötődik, és megnyújtva az Achilles-t is. A bal lábaddal előre lépjen egy falra, és a jobb lábfej egy lábra lépett. Dugja a testet a falhoz. Hajlítsa meg a bal térdét és egyenesítse ki a jobbját. Hajlítsa előre a falba, és hajlítsa meg a bal térdet, amíg nem éri el a jobb oldali Achilles-t. Tartsa 15-20 másodpercig, majd váltson oldalra.

Az Achilles / borjú kapu az Achilles-ínt fokozottabban célozza meg, mint a többi szakasz, mert a lábujjaidat már a sörétek felé húzta. Ezután haladjon előre, hogy növelje a szakaszon. Ehhez húzza meg a bal lábát a kapu alján, a sarkával a földön. Lépj vissza a jobb lábadra. Egyenítse mindkét lábát, és tegye kezét az ajtóhoz. Ezután mozdítsa el a csípőjét és a törzset előre, amíg a bal Achilles-ben nem érez. Tartsa 15-20 másodpercig, majd váltson oldalra.

Aktív Achilles Stretch

Soleus izomzat húzása

Gastrocnemius Izom Stretch

Achilles / borjúajtó nyújtható