Testicularis fájdalom a lefekvés után

A situps és egyéb hasi gyakorlatok nemcsak a hasizmok tonizálására fontosak, hanem az egyensúly és a stabilitás javításában is segíthetnek, és könnyebbé válik a szokásos tevékenységeinek megismerése. Bizonyos esetekben azonban az üledékek testicularis fájdalmat okozhatnak, és az ágyék sérülését jelzik. Lásd kezelőorvosát kezelésre.

Tesztularis fájdalom

A herék nagyon érzékenyek, így még egy kisebb sérülés is okozhat herei fájdalmat. Fájdalmak, herniák, torzítás és a herékben lévő folyadék szintén testicularis fájdalommal járhat. A herék fájdalmának egyes okai súlyosak lehetnek, és meddőséghez vezethetnek, ha nem kezelheti őket időben, ezért beszéljen orvosával, hogy meghatározza az Ön állapotának megfelelő kezelést.

Osteitis Pubis

Az ovuláció utáni fájdalom egyik lehetséges oka az osteitis pubis, ami a pubis szimfízis gyulladása, amely a medence két felét összekapcsolja. Ha a gyulladás a pubis-szimfizis mellé, a 2001-es években megjelent cikk, az “American Family Physician” című cikk szerint, situps hozhatja ezt a fájdalmat.

Idegtompító

Ha túlságosan edzed a hasi izmokat, akkor a hasfal izomzatából áthaladó ilioinguinalis idegek összenyomódását okozhatja. Az öngyilkossági idege is sérülhet a közvetlen trauma miatt. Az ilioinguinus ideg kompressziója azonban nem túl gyakori. Orvosa a helyi fájdalom típusától függően ajánlhat helyi kortikoszteroid injekciót vagy műtétet.

szempontok

A különböző problémák okozhatnak testicularis fájdalmat, és megkülönböztetés néhány közülük nehéz lehet. A diagnózis egy képzett orvos szakmai szolgáltatásait igényli. Az ágyékfájás egyéb lehetséges okai közé tartoznak a sport póréin, az ágyék zavarai és törések. Bár ezek nem feltétlenül kapcsolódnak a situps-hoz, ezeket ki kell zárni.