Trambulin bírák és megfigyelők szabályai és szabályai

A gimnasztikai trambulin rendezvény ideje alatt a bírák és a pásztázók követik a szabályozó testület által kidolgozott szabályokat és szabályokat, hogy biztosítsák a tisztességes kimenetelt és a sportolók biztonságát. A sportoló promóterének meg kell akadályoznia a tornászhoz való kapcsolatot, ha szükséges, mivel ez a pontok levonását eredményezi a teljes pontszám alapján. A bíráknak szorosan figyelniük kell a rutint, mivel a rutinok értelmezése az esemény győztesének nyilatkozatához vezet.

A bírák száma

Minden eseménynek van egy minimális bíráló lapja. Az egyéni trambulin eseménynek rendelkeznie kell egy bírói testület elnökkel, egy fokozatú nehézségi bíróval és öt végrehajtó bíróval. A szinkronizált eseményeknek rendelkezniük kell egy bírói testület elnökkel, egy bírói testület egy asszisztensével, két nehézségi fokú bíróval, négy végrehajtó bíróval és három szinkronbíróval.

Pontozás

A pontozás a nehézségi fokkal kezdődik. Minden egyes, a rutinra tervezett manőver pontokat ad a nehézségi foknak, beleértve a 0,5 pontot egyetlen szomszédos pontnál, legfeljebb 2,2 pontot egy négyszögletes szaltó számára. A versenytársak nem kapnak nehézségi pontot az oldalsó szánkókra, hacsak nem csavarodnak. A bírók nem számolnak ismételt elemeket a pontozásban. A nehézségi fok meghatározása után a bírák meghatározzák a rutin végrehajtását. A rutin kiindulási értékéből levont levonások jönnek a rossz formából, stabilitás hiányában, a trambulin érintésével bármi mással, a lábuk kivételével, a trambulin eltávolításával, hiányzó elemekkel, vagy a rutin határidejével meghaladva. A végeredmény a nehézségi foknak a végrehajtási pontszámhoz való hozzáadásából származik. Szinkronizált esemény esetén a bírák hozzáadják a szinkronizációs pontszámot is.

Spotter szabályok

Minden versenyzőnek lehetősége van arra, hogy négy pottsértő jelen legyen, bár csak egy vagy két pecsételőt használhat egyszerre egy esemény során. A pásztázók használják a spotter szőnyegét, amely segít megóvni a torna ősszel. Ha a pajzosok bármely ponton kapcsolatba kerülnek a tornászral, akkor a bírók a passzát megszakítják. Amikor ez bekövetkezik, a tornász nem kap semmiféle hitelt az átutaláshoz. Ha egy spotter verbálisan vagy más módon kommunikál a torna alatt a rutin során, 0,3 pont levonásához vezet.

Spotter Dress Code

Minden pecsételőnek egy pólóöltönyt és futócipőt kell viselnie, vagy valami hasonló. A csapat többi tagjának ugyanazon egyenruhát kell viselnie egy rendezvény ideje alatt.