Trükkök a futó állóképesség növelésére

A távoli futóknak hosszú távon szükségesnek kell lenniük a kitartásra, de időt és elkötelezettséget igényel ennek a kulcsfontosságú elemnek a megteremtésében. Vannak azonban néhány lépés, amit megtehet, hogy még jobban lendítsd ki a kitartásodat, és segíts neked az extra mérföldön keresztül. Azáltal, hogy egy vagy több ilyen trükköt foglal magában, növelheti kitartását és megakadályozhatja a kimerültséget hosszú távon.

Indítsa el lassan

Szerint Jeff Rochford, az Egyesült Államok Távfelügyeleti Szövetségének minősített edzője szerint a futó állóképesség megteremtésének kulcsa az, hogy ezt fokozatosan végezze el. A kezdőknek egy olyan tervet kell használnia, amely minden második nap futásán alapszik, néhány perces gyors séta során minden futás elején és végén. Próbálj ki egy hathetes tervet, amely csak öt perc futással kezdődik. Az 1. és 2. hét alatt adj egy percet minden futáshoz, így 12 percig futsz a harmadik hétre. A harmadik héten két menetpályát kell játszani minden egyes futáshoz, és három percet kell hozzáadni a futásokhoz a 4. hét alatt. Az ötödik és hat hetekben minden futáshoz négy percet kell hozzáadni. A hat hét elteltével Ön fokozatosan növeli kitartását öt percről 64 percre.

Run Hills

Ahelyett, hogy sík felületen futna, add hozzá néhány lejtést a futó edzésedhez, hogy növelje az állóképességet. Mint minden szokásos szokásod megváltoztatásához, fokozatosan be kell építeni a hegyi futást, így túl sokat nem túl hamar. Bemutatjuk ezeket a rendszeres futásokhoz úgy, hogy fél mérföldet teszünk hozzá egy mérföldnyire, közepesen meredek lejtőnként, hogy minden 2-3. Tartsa a tempót kényelmesen, hogy ne égesse ki, és fokozatosan növelje a dombszakaszok távolságát.

Plyometrics beépítése

A pliometria vagy a ugrásos képzés azon az elgondoláson alapul, hogy a robbanásveszélyes mozgások és a gyors reakciók javíthatják a teljes atlétizmust, beleértve az állóképességet is. Az olyan tevékenységek, mint a ugrás, a kihagyás és a magas térdelési sprintek, felkészítik a lábadat, hogy kevesebb időt töltsön a földön, javítsa a lépést és növeli az állóképességet. A plyometrikus képzést hetente egyszer vagy kétszer magába foglalja a gyors lábbal futó versenyeken, ahol rövid, gyors haladást tesz lehetővé 15-20 yardot. Megpróbálhat ötperces szegmenseket egy- vagy kétlábos komlól vagy kihagyni.

Egyéb trükkök

A fizikai edzésen kívül még van néhány más, nem szokványos trükk a kitartás erősítésére, melyeket érdemes megemlíteni. Az egyik ilyen, amely a forró, nyári hónapokban történik, előhűtés, ami magában foglalja a szervezet hőmérsékletének csökkentését a testmozgás előtt. A német kutatók az “Orvostudomány és tudomány a sportban és a gyakorlatban” megállapításokat tettek közzé, amelyek átlagosan 3,7 százalékos növekedést mutattak az előhűtés során az állóképességnek köszönhetően, amit egyszerűen egy hideg ital elfogyasztásával és egy légkondicionált helyiségben 25 percig A gyakorlás előtt. Egy másik trükk az, hogy le le cukorrépa juice lövések, amelyek tele van szervetlen nitrát, amely javítja az állóképességet.