Verbális vagy nonverbális kommunikáció

A másokkal való kommunikáció napi interakcióink többségét teszi ki. Dr. Edward Wertheim, a Northeastern Egyetem szerint a kommunikáció egy sokrétű folyamat, ahol helyet kapott a helytelen értelmezés. A hangszórónak olyan üzenetet kell küldenie, amelyet először “dekódolni”, vagy szavakba kell helyezni. Amikor az üzenet szól, a vevő értelmezi a jelentését. A hang, a testbeszéd és más tényezők gyakran ugyanolyan fontosak, mint az üzenetek átadása.

Mi a verbális kommunikáció?

A szóban forgó szavak verbális kommunikációt alkotnak. A verbális kommunikáció szembe lehet nézni vagy bizonyos médiákon, például a telefonon keresztül. A verbális kommunikáció két típusa az interperszonális és a tömegkommunikáció. A barátaiddal, családtagjaiddal és munkatársaiddal folytatott mindennapi beszélgetések interperszonális jellegűek és a verbális kommunikáció többségét alkotják. Amikor egy tömeghez szól, nyilvános beszédet vagy tömegkommunikációt folytat. Nyilvános beszélgetésekre példaként említhetjük a pirítóst egy eseményen, vagy bemutatjuk a munkában.

Mi a nonverbális kommunikáció?

A nonverbális kommunikáció a hang, a testbeszéd, a gesztusok, a szemkontaktus, az arckifejezés és a közelség hangjából áll. Ezek az elemek mélyebb jelentést és szándékot adnak a szavaidnak. A hang magában foglalja a hang hangmagasságát, hangerejét és hullámát. A testtartás fontos része a testbeszédnek, egyenesen felfelé áll a bizalom iránt, míg az elhajlás áthatol. A szemkontaktus érdeklődést mutat. A gesztusokat gyakran egy pont hangsúlyozására használják. Az arckifejezések érzelmeket közvetítenek. A közelség agresszivitást mutathat, ha a hangszóró túl közel van, vagy attól tart, hogy a hangszóró visszahúzódik.

Hogyan működnek együtt?

Wertheim szerint a nonverbális kommunikáció öt különböző szerepet játszik a beszélt szóval együtt. A nonverbális kommunikáció megismételheti a beszélt üzenetet, ellentmond az üzenetnek, vagy hangsúlyozhatja, helyettesítheti vagy kiegészítheti a jelentést. Az ellentmondásos üzenetek elküldése lehetetlenné teszi a hangszóró megbízhatatlanságát. A jó hangszórók ezeket az elemeket használják az interperszonális beszélgetésekben, valamint a nyilvános beszédben.

Kommunikáció a kapcsolatokban

A kommunikáció az egészséges kapcsolat legfontosabb szempontja. Fontos, hogy a párok a szóbeli és nonverbális kommunikációt olyan módon használják fel, hogy elkerüljék a félreértelmezést. Például a humor használata nagyszerű módja lehet a kisebb konfliktusok megoldására. Azonban, ha a partnere nem hangosan nevet, humorát félreértelmezhetjük szarkazmussá és súlyosbíthatja a problémát.

Kommunikáció a munkahelyen

Az egészséges kommunikáció a munkahelyen jobb munkavállalói morálhoz és nagyobb termelékenységhez vezet. Fontos, hogy a vezetők és a felügyelők világosan és hatékonyan kommunikáljanak alkalmazottaikkal. A tisztelet és a bizalom átadását szolgáló nonverbális kommunikáció használata megkönnyíti a felelősségek átruházását, megoldja a problémákat és megoldja a konfliktusokat.