Vitaminok, amelyek segítenek megakadályozni a bőröregedéseket

A bruising akkor fordul elő, amikor a bőr alatti apró hajszálerek a vér alatt szivárognak. A sérülések zúzódást okozhatnak, de spontán véraláfutás akkor is előfordulhat, ha Önnek egészségügyi állapota van, például a hemofília, vagy olyan gyógyszereket szed, amelyek befolyásolják a vér roncsolódási képességét, mint például a warfarin. Bár a C- vagy a K-vitamin hiánya zúzódást okozhat, a vitaminok hiánya gyakran nem okoz okot. Néhány alternatív egészségügyi weboldal azt állítja, hogy az E-vitamin segíthet a hasmenés gyorsabban gyógyulni, bár jobban ismert a vérhígítók hatásának fokozásáról, ami növelheti a vérzést. Az megmagyarázhatatlan véraláfutás orvosi értékelést igényel.

K-vitamin

A K-vitamin, amelyet úgynevezett, mert a K a német koagulációra utal, lényeges szerepet játszik az olyan véralvadási tényezőkben, amelyek segítenek megakadályozni a vérzést. Meg lehet kapni az étrendedben, és szintetizálható a baktériumok belsejében. Az újszülötteknek steril bélje van. Mivel nem készítik K-vitamint néhány napra, K-vitamin injekciót kapnak a vérzés megelőzésére. A K-vitamin-hiány ritka a felnőtteknél. Ha egy antibiotikumot egy hónapnál hosszabb ideig veszünk, az az Alabama Egyetem szerint hiányosságot okozhat. És ha varfarint, véralvadásgátló anyagot szed, akkor egy funkcionális K-vitaminhiányt alakít ki, amely a gyógyszer célját szolgálja.

C vitamin

A Scurvy, a C-vitaminhiány által okozott rendellenesség könnyű zúzódást okozhat. A skorbut elsősorban az alultáplált felnőtteknél, főleg az alkoholistáknál fordul elő. A C-vitamin segít a kollagén szintézisében, amely a bőrszövetet, valamint az ereket alkotja. A törékeny erek könnyen szétesnek, vérzést okozva. A C-vitamin napi 10 milligrammjánként történő bevitele megakadályozza a skorbutot, a Linus Pauling Intézet szerint. Megfelelő mennyiségű C-vitamint kaphat a gyümölcsökből és zöldségekből, mint például a grapefruit, narancs, eper, édes pirospaprika és brokkoli.

E-vitamin

Az E-vitamin segít a szervezetnek a K-vitaminon keresztül, és antioxidánsként hat a szervezetben. Az antioxidánsok csökkentik a sejtek károsodását a szabadgyökök, a molekulák, amelyek károsíthatják a DNS-t a sejtekben. Az E-vitamin nagy dózisa azonban nagyobb hírnévnek örvend, mint vérhígító, ami vérzést okoz, különösen akkor, ha már vérhígítót is szed. Az E-vitamin napi 400 nemzetközi egységenkénti adagja növelheti a zúzódás kockázatát, és nem csökkentheti azt. Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt az E-vitamint megkönnyítené a véraláfutást.

szempontok

Ha Ön vagy gyermeke hirtelen a szokásosnál jobban megromlik, vagy ha a sérülések látszólagos sérülés nélkül jelentkeznek, forduljon kezelőorvosához vérvizsgálatokhoz, hogy ellenőrizzék a véraláfutással járó betegségeket, például a leukémia. A szokatlan területeken, mint a hátán, különösen akkor, ha lázzal vagy duzzadt nyirokcsomókkal jár, azonnali orvosi értékelést igényel. Míg a vitaminok segíthetnek megakadályozni a véraláfutást, ha egy bizonyos vitaminhiány van, az extra vitamin bevitele nem segít, ha már a megfelelő mennyiségű tápanyagot kapja.