Vitaminok és ásványi anyagok a merevedési zavar miatt

A merevedési zavar vagy az ED olyan szexuális diszfunkció, amelyet nem képes elérni vagy fenntartani a normális erekciót. Az ED számos oka van, beleértve a pénisz csökkent vérellátását, a hormonális problémákat, a gyógyszeres kezelést és a pszichés tényezőket. A hagyományos terápia gyógyszert, különböző eszközöket és pszichoterápiát tartalmaz. Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok segíthetnek a merevedési zavarok javításában is, de ha figyelembe vesszük a kiegészítők szedését, először konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával.

Az E-vitamin növeli az erekciós zavarok kezelésére használt hagyományos gyógyszerek hatását, az “Az öregedő férfi” 2008. decemberi számában közzétett kis tanulmány szerint. A szerzők azt találták, hogy a résztvevők többsége, akik nem reagáltak megfelelően a standard terápiára Tapasztalt fokozott merevség a pénisz, amikor 300 mg E-vitamint naponta. Az E-vitamin-kiegészítés segítheti a szexuális diszfunkciót okozó személyeket, mert a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint hormontermelést is támogat.

A cukorbetegség befolyásolhatja az idegeket, beleértve a péniszét is, ezért a cukorbetegek általában merevedési zavarokat tapasztalnak. Egy véletlen besorolásos, kettős vak placebo-kontrollos vizsgálat, amely 2006 szeptemberében jelent meg az “Európai Felülvizsgálat az Orvos- és Farmakológiai Tudományokért” című kiadványban, értékelte a folsav és a myoinozitol, egy másik vitamin-szerű tápanyag előnyeit. Közel 200 résztvevőnél cukorbetegséget és ED-t diagnosztizáltak, és napi 400 mcg folsav adagot alkalmaztak a vizsgálat során. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy ez a kombináció terápiás potenciállal rendelkezik a cukorbetegek merevedési zavarának kezelésében, de további kutatásra van szükség ezeknek a megállapításoknak a megerősítéséhez.

A C-vitamin egy antioxidáns vitamin, ezért segít megakadályozni a szabad gyökök által okozott celluláris károkat. Segíthet a szexuális zavarok tüneteinek javításában mind a férfiakban, mind a nőkben, mivel javítja a véráramlást a genitális területen, a Maryland Medical Center szerint.

A kalcium, valamint a folsav, az E és a C vitaminok terápiás hatással lehetnek az ED-ben, utal egy “Fertilitás és Sterilitás” 2010. decemberi számában végzett kutatásról. A tudósok azt találták, hogy ezek a tápanyagok pozitívan befolyásolják egyes érrendszeri tényezőket, következésképpen javítják az erekciós zavar. A tanulmány azt is sugallja, hogy ez a vitamin- és ásványi anyag kombinációja segíthet az ED-ként használt hagyományos gyógyszereknek a hatékonyabb munkavégzéshez.

Forduljon szakképzett egészségügyi szakemberhez, hogy megtudja a vitaminok és ásványi anyagok optimális dózisát, amelyek segíthetnek az Ön állapotában, valamint a lehetséges kábítószer- és gyógynövény-kölcsönhatásokban. Ne feledje, hogy ezeket a kiegészítőket nem szabad az erekciós rendellenességek standard kezelésére cserélni.

E-vitamin

Folsav

C vitamin

Kalcium

szempontok